Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking voor productie van COVID-19 vaccindoses voor Latijns-Amerika

3 minuten

Pfizer en BioNTech hebben vandaag (26 augustus 2021) de ondertekening aangekondigd van een intentieverklaring met Eurofarma Laboratórios SA, een Braziliaans biofarmaceutisch bedrijf, voor de productie van Comirnaty® (mRNA COVID-19 vaccin) voor distributie binnen Latijns-Amerika.

Eurofarma zal productieactiviteiten uitvoeren binnen Pfizers en BioNTechs wereldwijde COVID-19 toeleveringsketen en productienetwerk, dat nu vier continenten zal omspannen en meer dan 20 productiefaciliteiten zal omvatten. Om Eurofarma's betrokkenheid bij het proces te bevorderen, zullen de activiteiten voor technische overdracht, on-site ontwikkeling en installatie van apparatuur onmiddellijk van start gaan. Volgens de overeenkomst zal Eurofarma de bestanddelen van het vaccin betrekken uit faciliteiten in de VS en zal de productie van afgewerkte doses in 2022 van start gaan. Bij een volledige operationele capaciteit zal de jaarlijkse productie naar verwachting meer dan 100 miljoen, gereed voor gebruik, doses per jaar bedragen. Alle doses zullen uitsluitend in Latijns-Amerika worden gedistribueerd.

Pfizer en BioNTech kondigen samenwerking aan met het Braziliaanse Eurofarma voor de productie van COVID-19 Vaccindoses voor Latijns-Amerika

"Iedereen - ongeacht financiële situatie, ras, religie of geografie - verdient toegang tot levensreddende COVID-19 vaccins," zei Albert Bourla, voorzitter en Chief Executive Officer van Pfizer. "Onze nieuwe samenwerking met Eurofarma breidt ons wereldwijde ‘supply chain-netwerk’ uit naar een andere regio, wat ons helpt om een eerlijke en billijke toegang tot ons COVID-19-vaccin te blijven bieden. We zullen doorgaan met het onderzoeken en nastreven van mogelijkheden zoals deze om ervoor te zorgen dat vaccins beschikbaar zijn voor iedereen die ze nodig heeft."

"We hebben de productiecapaciteit van onze eigen faciliteiten voortdurend verhoogd en tientallen productiepartners opgenomen in ons wereldwijde netwerk. Samen met Pfizer hebben we meer dan 1,3 miljard doses geleverd en we zijn van plan om tegen het einde van het jaar in totaal 3 miljard doses te leveren. Het partnerschap van vandaag is een belangrijke stap om de toegang tot vaccins in Latijns-Amerika en daarbuiten te verbreden door ons wereldwijde productienetwerk uit te breiden," aldus Ugur Sahin, M.D., CEO en medeoprichter van BioNTech. "We zullen mensen wereldwijd in staat blijven stellen om ons vaccin te produceren en te distribueren, terwijl we de kwaliteit van het productieproces en de doses waarborgen."

‘Iedereen - ongeacht financiële situatie, ras, religie of geografie - verdient toegang tot levensreddende COVID-19 vaccins.’

"Op zo'n moeilijk moment als deze, vervult het kunnen delen van dit nieuws ons met trots en hoop. Eurofarma staat op het punt 50 jaar te worden en de ondertekening van deze samenwerking bij de productie van het COVID-19-vaccin betekent een nieuwe mijlpaal in ons bestaan. We stellen onze beste middelen wat betreft industriële capaciteit, technologie en kwaliteit ter beschikking voor dit project, zodat we het contract met uitmuntendheid kunnen uitvoeren en kunnen bijdragen aan de bevoorrading van de Latijns-Amerikaanse markt," aldus Maurízio Billi, President van Eurofarma.

Pfizer en BioNTech selecteren contractfabrikanten aan de hand van een rigoureus proces dat gebaseerd is op verschillende factoren: kwaliteit, compliance, veiligheidsverleden, technische bekwaamheid, beschikbaarheid van capaciteit, hoog opgeleid personeel, capaciteiten op het gebied van projectmanagement, eerdere werkrelaties en toewijding om flexibel te werken in een snel/’fast-paced’ programma.

Tot op heden hebben Pfizer en BioNTech meer dan 1,3 miljard doses van het COVID-19-vaccin verscheept naar meer dan 120 landen en gebieden in alle regio's van de wereld. De bedrijven zijn vastbesloten om te werken aan een billijke en betaalbare toegang voor COVID-19-vaccins voor alle mensen over de hele wereld, door actief samen te werken met wereldwijde overheden en wereldwijde gezondheidspartners met als doel om in 2021 en 2022 2 miljard doses te leveren aan landen met een laag en gemiddeld inkomen - 1 miljard per jaar. Dit omvat rechtstreekse leveringsovereenkomsten met de regeringen van individuele landen; een overeenkomst om 500 miljoen doses te leveren aan de regering van de VS tegen een non-profit-prijs, die de regering op haar beurt zal schenken aan de Afrikaanse Unie en de COVAX 92 Advanced Market Commitment (AMC)-landen; en een rechtstreekse leveringsovereenkomst met COVAX voor 40 miljoen doses in 2021.

Comirnaty, dat gebaseerd is op de gepatenteerde mRNA-technologie van BioNTech, werd ontwikkeld door zowel BioNTech als Pfizer. BioNTech is de houder van de vergunning voor het in de handel brengen in de Verenigde Staten, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, en de houder van vergunningen voor noodgebruik of equivalenten in de Verenigde Staten (samen met Pfizer), Canada en andere landen. Er zijn aanvragen gepland voor reglementaire goedkeuringen in de landen waar aanvankelijk noodvergunningen of gelijkwaardige vergunningen werden verleend.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.