Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking productie en distributie Covid-19-vaccins binnen Afrika

Pfizer en BioNTech kondigen samenwerking aan met Biovac voor de productie en distributie van Covid-19-vaccins binnen Afrika

Pfizer en BioNTech SE hebben vandaag (21 juli 2021) de ondertekening aangekondigd van een intentieverklaring met The Biovac Institute (Pty) Ltd, ook bekend als Biovac, een in Kaapstad gevestigd, Zuid-Afrikaans biofarmaceutisch bedrijf, voor de productie van het Pfizer/BioNTech COVID-19-vaccin voor distributie binnen de Afrikaanse Unie.

Biovac zal productie- en distributieactiviteiten uitvoeren binnen de wereldwijde toeleveringsketen en het productienetwerk voor COVID-19-vaccins van Pfizer en BioNTech, dat zich nu over drie continenten zal uitstrekken en meer dan 20 productiefaciliteiten omvat. Om de betrokkenheid van Biovac bij het proces te vergemakkelijken, zullen technische overdracht, on-site ontwikkeling en installatie van apparatuur onmiddellijk van kracht worden.

Pfizer en BioNTech verwachten dat de faciliteit van Biovac in Kaapstad tegen het einde van 2021 in de toeleveringsketen voor vaccins zal zijn opgenomen. Biovac zal de geneesmiddelsubstantie betrekken van faciliteiten in Europa, en de productie van doses zal in 2022 van start gaan. Bij volledige operationele capaciteit zal de jaarlijkse productie meer dan 100 miljoen doses per jaar bedragen. Alle doses zullen uitsluitend worden gedistribueerd binnen de 55 lidstaten die die samen de Afrikaanse Unie vormen.

"Vanaf de eerste dag is het ons doel geweest om eerlijke en billijke toegang te verschaffen van het Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin aan iedereen, overal," zei Albert Bourla, Voorzitter en Chief Executive Officer, Pfizer. "Onze nieuwste samenwerking met Biovac is een lichtend voorbeeld van het onvermoeibare werk dat wordt gedaan, wat in dit geval Afrika ten goede komt. We zullen doorgaan met het verkennen en nastreven van de mogelijkheden om nieuwe partners in ons ketennetwerk op te nemen, ook in Latijns-Amerika, om de toegang tot COVID-19-vaccins verder te versnellen."

"We streven ernaar om mensen op alle continenten in staat te stellen ons vaccin te produceren en te distribueren, terwijl we de kwaliteit van het productieproces en de doses waarborgen," aldus Ugur Sahin, M.D., CEO en medeoprichter van BioNTech. "Wij geloven dat onze mRNA-technologie ook kan worden gebruikt om kandidaat-vaccins te ontwikkelen voor andere ziekten. Daarom zullen we duurzame benaderingen blijven evalueren die de ontwikkeling en productie van mRNA-vaccins op het Afrikaanse continent ondersteunen."

‘Dit is een cruciale stap voorwaarts in het versterken van duurzame toegang tot een vaccin in de strijd tegen deze verschrikkelijke, wereldwijde pandemie.’

"We zijn verheugd om samen te werken met Pfizer en BioNTech voor de productie en distributie van het Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin binnen Afrika. Dit is een bewijs van de langdurige relatie die we hebben onderhouden met Pfizer via hun pneumokokkenvaccin," zei Dr. Morena Makhoana, CEO van Biovac. "Dit is een cruciale stap voorwaarts in het versterken van duurzame toegang tot een vaccin in de strijd tegen deze verschrikkelijke, wereldwijde pandemie. Wij geloven dat deze samenwerking de mogelijkheid zal creëren om vaccindoses op grotere schaal te distribueren naar mensen in moeilijk te bereiken gemeenschappen, vooral die op het Afrikaanse continent."

Pfizer en BioNTech selecteren contractfabrikanten via een rigoureus selectieproces op basis van verschillende factoren: kwaliteit, compliance, veiligheid, technische bekwaamheid, beschikbaarheid van capaciteit, hoogopgeleid personeel, capaciteiten op het gebied van projectbeheer, eerdere werkrelaties en de bereidheid om flexibel te werken in een ‘fast pased’ programma. Pfizer en Biovac werken sinds 2015 samen aan de steriele formulering, afvulling, afwerking en distributie van het pneumokokkenvaccin van Pfizer.

Tot op heden hebben Pfizer en BioNTech meer dan 1 miljard doses COVID-19-vaccin verscheept naar meer dan 100 landen of gebieden in alle regio's van de wereld. De bedrijven zijn vastbesloten om te werken aan billijke en betaalbare toegang voor COVID-19 vaccins voor alle mensen over de hele wereld, door actief samen te werken met regeringen en gezondheidspartners wereldwijd, met als doel 2 miljard doses te verstrekken aan landen met lage- en middeninkomen  in 2021 en 2022 - 1 miljard per jaar. Dit omvat een overeenkomst om 500 miljoen doses te leveren aan de regering van de VS tegen een non-profitprijs, die de regering op haar beurt zal doneren aan de Afrikaanse Unie en de COVAX 92 Advanced Market Commitment (AMC) landen, alsmede een rechtstreekse leveringsovereenkomst met de COVAX-faciliteit voor 40 miljoen doses.

Het Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin, dat is gebaseerd op BioNTech's gepatenteerde mRNA technologie, werd ontwikkeld door zowel BioNTech als Pfizer. BioNTech is de houder van de vergunning voor het in de handel brengen in de Europese Unie, en de houder van vergunningen voor ‘emergency use authorizations’ of gelijkwaardig in de Verenigde Staten (samen met Pfizer), Canada en andere landen in afwachting van een geplande aanvraag voor volledige vergunningen in deze landen.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.