Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Sprekers bekend van TEDxEindhovenSalonevent

3 minuten

Pfizer en TEDxEindhoven houden op donderdag 13 juni 2019 weer het TEDxEindhovenSalonevent. Op deze dag nemen vijf interessante sprekers de aanwezige gasten mee in hun toekomstvisie op de zorg en het thema van deze dag: ‘Moonshots for Healthcare’. Samen zoeken zij naar antwoorden op de vraag hoe de organisatie van de zorg rond kanker er over 20 jaar uitziet.

Meld je aan bij het TEDxEindhovenSalonevent

Daarnaast blikt een panel van professionals terug op de meest opvallende punten uit de presentaties en geven de panelleden hun visie op de kankerzorg van de toekomst. Met trots stellen wij de sprekers alvast voor.

‘Eén vijfde van alle kankergevallen houdt verband met een slecht eetpatroon’

David Khayat

Eén vijfde van alle kankergevallen houdt verband met een slecht eetpatroon, stelt de Parijse professor David Khayat: dé autoriteit op het vlak van kanker en kankerpreventie. Hij baseert zich op meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek en schudde Frankrijk op met de lancering van zijn boek Het echte antikankerdieet receptenboek. Hij vertelt op 13 juni over de invloed van gezond eten op het voorkomen van kanker. 

‘Ik vind het ontzettend fijn om van waarde te kunnen zijn voor anderen, op een directe en persoonlijke manier.’

Tommie Niessen

Tommie Niessen is een 27-jarige verpleegkundige die schrijft over zijn werkervaringen in de zorg. Hij is een van de meest gevolgde zorgprofessionals van Nederland op social media. Vroeger had hij nooit bedacht dat hij ooit in de zorg zou belanden. Nu hij eenmaal verpleegkundige is, is hij ook van jonge vernieuwers in de gezondheidszorgsector. Over zijn werk zegt hij: ’’Het is dankbaar, mooi en superinteressant. Ik vind het ontzettend fijn om van waarde te kunnen zijn voor anderen, op een directe en persoonlijke manier.’’ Tijdens het TEDxEindhovenSalonevent deelt hij zijn originele ideeën over de toekomst van de gezondheidszorg. 

Susanne Baars

Biochemist, ondernemer en schrijver zijn de drie beroepen die ze uitoefent. Ook is Susanne Baars gespecialiseerd in genomics en winnaar van de Young Thought Leaderward. Ze is oprichter van het wereldwijde initiatief Free My Genome en de Human Genome Foundation. Elk mens is uniek en heeft zijn eigen genetische code. Maar niemand kent zijn eigen DNA. In Nederland zijn DNA-gegevens van miljoenen mensen opgeslagen in databanken, die alleen voor anderen toegankelijk zijn. Dat is vreemd, vindt Baars. DNA maakt ons tot wie wij zijn en is de krachtigste voorspeller van ziekten, die we daardoor sneller kunnen diagnosticeren, behandelen en zelfs voorkomen. The Human Genome Foundation wil dat iedereen zijn of haar DNA-data kan opslaan in een eigen, beveiligde digitale kluis en zelf kan bepalen wie de sleutel krijgt.

Warner Prevoo

Als interventie-radioloog van het AVL behandelt hij mensen met kanker. Maar in het ziekenhuis waar hij zelf werkt en een collega na een aanhoudende hoest even een scan liet maken, kreeg hij zelf een onheilspellende boodschap te horen die als het zwaard van Damocles boven hem hangt. Hij bleek longkanker stadium vier te hebben. Dat hij nog leeft komt doordat zijn tumor wordt veroorzaakt door een genetische mutatie, de zogenaamde EGFR+mutatie. Hiervoor bestaat een behandeling. Deze geneest niet, maar remt de tumorgroei af. Warner Prevoo hoort daardoor tot de groep van tien procent van mensen met deze mutatie van de levensverwachting kan worden verlengd. Zijn eigen ziekte veranderde zijn blik op de zorg compleet. Hij schreef het boek Echte dokter huilen ook en zal hier ook over praten tijdens het TEDxEindhovenSalonevent. 

Meer informatie 

Het TEDxEindhovenSalonevent heeft plaats op donderdag 13 juni 2019 van 14:00-17:00 in Kazerne, Home of Design aan de Paradijslaan 2-8, in Eindhoven. Aanmelden kan via de link op de website van TEDxEindhoven.