Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaccins per drone, samenwerking tussen Zipline, Pfizer en BioNTech

Zipline voltooit 's werelds eerste lange-afstandslevering van vaccins per drone die ultra-koude-keten vereisen.

San Francisco, New York en Mainz (Duitsland), 11 november 2021 - Zipline, de wereldwijde leider in instant logistiek, Pfizer en BioNTech kondigen vandaag aan dat Zipline in Ghana met succes de eerste lange-afstandslevering met drones heeft voltooid van beide goedgekeurde mRNA COVID-19-vaccins die ultra-koude-keten vereisen. De samenwerking van de bedrijven, die eerder dit jaar samenwerkten om een ‘end-to-end’ vaccinleveringsoplossing te ontwikkelen en te testen, zal de distributie van ongeveer 50.000 doses van het Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin in Ghana mogelijk maken. De drie bedrijven pioneren hiermee aan een nieuw model voor de distributie van vaccins.

Zipline
Foto’s via Zipline

Naast de financiële steun voor het pilot-programma, hebben Pfizer en BioNTech technische bijstand en kennis geleverd specifiek voor het beheer en de opslag van het Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin bij -90°C tot -60°C. Dit partnerschap heeft de weg vrijgemaakt voor drone-leveringen van alle mRNA-vaccins.

De bedrijven delen een doel om de veilige en billijke distributie van COVID-19-vaccins te helpen verzekeren. Pfizer en BioNTech hebben twee miljard doses van hun COVID-19-vaccin toegezegd voor landen met lage en middeninkomens tot 2022 en werken actief aan samenwerking met zowel publieke als private organisaties om de uitrol van het vaccin wereldwijd te versnellen. Tot op heden heeft het COVID-19 vaccin van Pfizer-BioNTech 155 landen en gebieden in elke regio van de wereld bereikt, onder andere door de overeenkomst met COVAX.

Zipline
Foto’s via Zipline

Tot op heden zijn meer dan 220.000 COVID-19 vaccindoses van meerdere fabrikanten met succes verspreid over Ghana door Zipline, het eerste bedrijf dat dit doet door middel van een autonoom vliegtuigje op nationale schaal. Zipline is van plan om miljoenen meer te distribueren als de voorraad beschikbaar komt. Door dit partnerschap hebben Pfizer, BioNTech en Zipline hun expertise en capaciteiten samengebracht om een rechtvaardigere distributie van vaccins te bevorderen.

"Levering aan mensen op afgelegen en moeilijk te bereiken plaatsen is een primaire uitdaging voor wereldwijde vaccinatie", zegt Keller Rinaudo, mede-oprichter en CEO van Zipline. "In samenwerking met Pfizer en BioNTech hebben we een oplossing gecreëerd om dit potentiële pijnpunt actief aan te pakken. Samen werken we eraan om de distributie van vaccins te helpen transformeren tot een effectiever, rechtvaardiger proces."

Het toegankelijk maken van COVID-19 vaccins voor de gehele bevolking van een land stelt veel overheden en gezondheidszorgorganisaties voor logistieke uitdagingen, met name in lage- en middeninkomenslanden. Zipline helpt deze uitdagingen aan te pakken door een end-to-end distributiemodel te implementeren dat elk COVID-19-vaccin veilig tot in alle uithoeken van een land aflevert via zijn autonome vliegtuigjes.

‘We werken samen met lokale partners en overheden om een robuust lokaal end-to-end productie- en distributienetwerk op te zetten.’

"Pfizer heeft een geschiedenis van investeren met partners om de toegang tot medicijnen en vaccins in de meest afgelegen gebieden van de wereld te verbeteren," zei Caroline Roan, Chief Sustainability Officer, Senior Vice President, Global Health and Social Impact, Pfizer Inc. "We zijn trots op deze samenwerking met Zipline om baanbrekende oplossingen te implementeren die bijdragen aan het bevorderen van rechtvaardige toegang tot COVID-19-vaccins, met name voor moeilijk te bereiken en achtergestelde bevolkingsgroepen."

"De wereldwijde distributie van COVID-19-vaccins vereist een gecoördineerde inspanning. We werken samen met lokale partners en overheden om een robuust lokaal end-to-end productie- en distributienetwerk op te zetten," zegt Sierk Poetting, Ph.D., Chief Operating Officer, BioNTech. "Deze samenwerking tussen Pfizer, BioNTech en Zipline toont onze collectieve toewijding aan het pionieren met nieuwe oplossingen die kunnen helpen bij het aanpakken van de uitdagingen op het gebied van toegang tot COVID-19-vaccins."

Zipline
Foto’s via Zipline

Zipline, Pfizer en BioNTech hebben het end-to-end model voor de levering van mRNA-vaccins met ultra-koude-ketenvereisten getest en gevalideerd, en Zipline zal het nu gebruiken om Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccins, evenals COVID-19-vaccins van alle fabrikanten, te distribueren naar regio's in heel Ghana. De bedrijven hebben de leerervaringen in een executive summary en een afzonderlijke white paper gedetailleerd.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.