Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen werken aan goed leven met kanker, totdat er geen kanker meer is. Dit is waar Pfizer naar streeft.

Leestijd: 6 minuten

04 februari 2019 - Vandaag is het Wereldkankerdag. Ook Pfizer steunt dit initiatief. Pfizer draagt bij aan de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Dit doen we door betere toegang tot innovatieve medicijnen, door patiënten te helpen met hun rol in de maatschappij en door impactvolle samenwerkingen.

04-02-19 Wereldkankerdag. Een dag waar Pfizer bij stil weer staan | Pfizer Nederland

Kanker remmen, de prognose en de kwaliteit van leven verbeteren, totdat genezing mogelijk wordt

De stappen vooruit die Pfizer in de oncologie maakt zijn exemplarisch voor de betekenis van wetenschappelijke innovatie om het leven van mensen met kanker te veranderen. In de afgelopen 10 jaar is de rol van Pfizer bij de behandeling van mensen met kanker sterk uitgebreid.

Onze huidige geneesmiddelen kunnen ingezet worden voor de behandeling van o.a. borst-, long-, bloed-, nier-, maag- en colorectaalkanker.

Van immuno-oncologie (waarbij het immuunsysteem wordt geactiveerd in de hoop dat dit de tumor aanvalt) tot celtherapie (waarbij lichaamscellen worden ingezet) tot de voortdurende evolutie van gepersonaliseerde geneeskunde (waarbij men een beroep doet op specifieke informatie over de genen, de levensstijl of de omgeving van de patiënt), onze bestaande portfolio en pijplijn van hypermoderne behandelingen proberen de manier waarop de wereld de behandeling van kanker benadert te veranderen.

Dezelfde nauwgezetheid passen we onder andere toe bij de samenwerking met Fit for Work, een nationale aanpak gericht op werkbehoud bij een chronische aandoening.

Innovatieve kankermedicijnen voor patiënten ontwikkelen

Onze goed gevulde pijplijn van potentieel nieuwe geneesmiddelen is de basis voor toekomstige, waardevolle behandelingen die het behandellandschap voor kanker zou kunnen veranderen.

Pfizer kent een goed gevulde pijplijn van potentieel nieuwe geneesmiddelen tegen kanker

Veel - en minder vaak voorkomende aandoeningen

Ons onderzoek richt zich niet alleen op veel voorkomende aandoeningen, zoals borst- en longkanker, maar ook op minder vaak voorkomende tumortypen, zoals gastro-intestinale stromatumoren (GIST, een type tumor dat voorkomt in het spijsverteringsstelsel) en neuro-endocriene tumoren van de alvleesklier (pancreasNET).

Onze pijplijn bevat middelen die aangrijpen op angiogenese van de tumor (bloedvatvorming), het immuunsysteem (waarbij het eigen afweersysteem wordt geactiveerd tegen de kanker), signaaltransductie (communicatie in de tumorcel) en tumorceldeling.

Zo werken wij aan manieren om kanker te remmen en de prognose en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren, totdat genezing mogelijk wordt. En dit is meer dan ons werk. Het is onze passie.

Bekijk onze site eens op je gemak.Op www.pfizer.nl/UwGezondheid vind je verschillende dossiers waaronder leukemie, borstkanker, longkanker, nierkanker en trombose & kanker.

Marc Kaptein Arts, medisch directeur van Pfizer Nederland
Marc Kaptein Arts, medisch directeur van Pfizer Nederland

 

‘Wij begrijpen de urgentie waar kankerpatiënten mee te maken hebben. Daarom werken onze wetenschappers samen met specialisten over de hele wereld, er hard aan om veelbelovend onderzoek om te zetten naar belangrijke nieuwe, baanbrekende behandelingen voor een breed scala aan kankers.

Hierbij streven we naar grensverleggende innovaties, inclusief biosimilars, en hebben we een gezamenlijk doel, namelijk het leven van kankerpatiënten belangrijk verbeteren en uiteindelijk genezen.’

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.