Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

TEDx Eindhoven

Moonshots for Healthcare

Het salonevent Moonshots for Healthcare van TEDxEindhoven en Pfizer is de tweede van een serie speciale bijeenkomsten voor alle partijen die betrokken zijn bij de Nederlandse zorg.

Samen beslissen én wereldwijd informatie delen over ziekten

Moonshot for Healthcare: Hoe ziet de kankerzorg er over twintig jaar uit? Dat is het thema van het TEDxEindhoven salonevent op 13 juni 2019. Ruim 150 belangstellenden, uiteenlopend van zorgprofessionals, vertegenwoordigers van zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, techbedrijven tot universiteiten luisteren naar de visie van uiteenlopende sprekers

‘Als patiënt moet je een team vormen met je dokter’

Warner Prevoo interventie-radioloog in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis had al een paar maanden last van een blijvende blafhoest. Maar was er de man niet naar om zich ziek te melden. Tot het op een dag echt niet meer ging.  

‘In 2025 wil ik één miljard mensen met elkaar verbonden hebben’

vertelt Susanne Baars tijdens het TEDx Eindhoven Salonevent. Als neurowetenschapper en ondernemer heeft ze een belangrijke missie. Ze wil miljoenen levens redden, door mensen wereldwijd met elkaar te verbinden via een netwerk en zo toegang te geven tot levensreddende informatie over hun ziekte.

‘Overweeg elke patiënt uit te nodigen voor een multidisciplinair overleg’

Art Vreugdenhil is niet alleen internist-oncoloog en hematoloog bij het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven, maar doet ook met collega's onderzoek naar shared decision making. Hij vertelt over het belang van samen beslissen over behandelingen als arts met je patiënten, aan de hand van twee casussen.

‘Let op je voeding, beweging en stress niet te veel’

Het is een controversieel onderwerp geeft hij zelf toe. En hard wetenschappelijk bewijs is er ook niet voor het feit dat stress kanker kan veroorzaken. Toch moeten we de invloed van stress op het ziekteproces bij kanker niet onderschatten, vindt de Parijse professor oncologie en bestsellerauteur David Khayat. ’’Ik heb met eigen ogen gezien dat het van invloed kan zijn.’’

‘Laten we samen werken aan menselijke technologieën’

Onze wereld verandert snel door allerlei technologische veranderingen en wij veranderen mee. ’’Laten we samen werken aan menselijke technologieën, in plaats van een technologie die ons overneemt’’. Deze boodschap gaf natuurkundig ingenieur Michel Decré mee aan het publiek van het salonevent Our Future Bodies van TEDdxEindhoven 2018. 

‘Hoe ontwerp je een ziekenhuis dat écht helend is’

’’Er sterven meer mensen door ziekenhuisinfecties dan verkeersongelukken.’’Architect Milée Herweijer stond tijdens haar TED-talk op salonevent Our Future Bodies van TEDxEindhoven 2018 stil bij het feit dat mensen soms zieker uit een ziekenhuis komen dan dat ze er in gaan. ‘Dankzij’ de virussen die er rondwaren. Dat zou niet moeten kunnen, vindt ze. Een ziekenhuis zou juist een helende omgeving moeten zijn.