Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Worden de meeste antibiotica dan gebruikt in ziekenhuizen?

Quizvraag 4: Worden de meeste antibiotica in ziekenhuizen gebruikt?

Choices
 • Bekijk het antwoord

  Beschrijving tonen

  Ook dat is niet waar. In 2013 werd 79 procent van alle antibiotica voorgeschreven door de huisarts. Slechts vijftien procent werd voorgeschreven door medisch specialisten in het ziekenhuis en zes procent kwam via recepten van tandartsen.
   

  Waarom zijn er niet meer nieuwe antibiotica?

  Het maken van nieuwe geneesmiddelen is een kostbaar en tijdrovend proces. Ook verdienen geneesmiddelenbedrijven niet veel aan het maken van antibiotica die er eigenlijk voor bedoeld zijn om toch zoveel mogelijk op de plank te blijven liggen. Anders gezegd schrijven dokters ze liefst zo min mogelijk voor om resistentiete voorkomen. Het is echter een misvatting dat geen nieuwe antibiotica worden ontwikkeld. Er worden er genoeg ontwikkeld, ook door Pfizer. Om zo te zorgen dat bacteriële infecties ook in de toekomst op een goede manier kunnen worden bestreden.
   

  Kan ik zelf iets doen om mezelf te beschermen?

  Ja, door ook zelf matig gebruik te maken van antibiotica. Vraag er niet bij je dokter om als het niet nodig is. En zeker niet bij een griepje. Maak ook kuurtjes af als je die krijgt. En was verder je handen regelmatig om te zorgen dat jouw ziektekiemen niet bij anderen belanden. 

   

  Bekijk de vorige quizvraag  Bekijk de volgende quizvraag

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.