Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Karel van Eijnatten

Vaccins dragen op een waardevolle wijze bij aan een gezond leven

Sinds 2005 ben ik in verschillende functies werkzaam bij Pfizer en sinds een aantal jaren nu Business Unit Lead Vaccines in Nederland.

Jan Karel van Eijnatten

En als je vaccins zegt, dan zeg je automatisch preventie en dus het voorkomen van (infectie)ziekten.

Samen met een aantal zeer toegewijde collega’s zorgen we ervoor dat we patiënten en consumenten, jong en oud, gezond willen houden.

Dat is het mooie en de kracht van vaccins; je bouwt je afweer op zonder eerst ziek te worden. De (infectie)ziekte blijft weg en mensen kunnen ‘gewoon’ het leven leiden dat ze willen leiden.

Hier zetten we ons elke dag weer voor in, of het nu gaat om vaccins in het Rijksvaccinatieprogramma, vaccins voor individueel gebruik (zoals reizigersvaccins) of toekomstige vaccins (die nog in ontwikkeling zijn), elk van deze vaccins draagt op een waardevolle wijze bij aan een gezond leven.

Sinds een aantal jaren zijn vaccins en vaccinaties regelmatig in het nieuws. Denk hierbij aan de vaccinatiegraad, het beheersen en terugdringen van een uitbraak van een infectieziekte of het vertrouwen in vaccinatie(programma’s). Het houdt mij, en zeker mijn team, bezig om de waarde van vaccins en vaccinatie continu onder de aandacht te brengen en te houden. En dat geeft veel voldoening!

Naast het werk besteed ik graag wat tijd aan sporten en ben altijd wel te porren voor een potje golf of tennis, af en toe wat skiën en regelmatig naar de sportschool. Want ook dat houdt mij gezond!

Jan Karel van Eijnatten
Jan Karel van Eijnatten, Vaccines & Hospital Director
Lees de blogs van Jan Karel van Eijnatten