Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog
 • Niet alleen jezelf beschermen maar iedereen om je heen
  24 mei 2023

  Niet alleen jezelf beschermen maar iedereen om je heen

  De wereld is weer open en we gaan massaal op reis. Dat is te merken aan de wachttijden voor reisvaccinaties die flink zijn opgelopen. Je wacht zo zes weken op een afspraak. Veel jongeren gaan ‘op tussenjaar’, ouderen willen de wereld verkennen en al lang geplande verre reizen worden alsnog gemaakt. En ook is door COVID-19 een grote maatschappelijke belangstelling voor vaccinatie ontstaan. Laten we samen zorgen dat deze interesse blijft bestaan.  

 • Jan-Karel
  09 september 2022

  Corona is gewoon nog écht niet weg

  Waarom vaccineren we ons dit najaar opnieuw tegen corona? Deze vraag leeft en het antwoord erop is simpel. Omdat het noodzakelijk is. Alleen op die manier kunnen we onszelf en elkaar goed beschermen tegen corona en eventuele nieuwe, besmettelijkere varianten van het virus. Er is geen peil op te trekken wat we precies kunnen verwachten. Maar we kunnen ons wel samen op alle mogelijke scenario’s voorbereiden.

 • Jan Karel
  25 april 2022

  Daar doe ik het voor

  Deze laatste week van april is het ‘World Immunization Week’. Het is de week waarin we stil staan bij hoe vaccins mensen wereldwijd, van jong tot oud, beschermen tegen infectieziekten. Zo worden elk jaar weer miljoenen mensenlevens gered. Door de coronapandemie zijn we ons extra goed bewust geworden van de waarde van vaccinatie en vaccins op onze individuele gezondheid en voor de maatschappij in het geheel.

 • Jan Karel
  12 april 2021

  Werk aan de winkel!

  Voor veel Nederlanders is het sinds hun kinderjaren, of voor een verre reis, geleden dat zij een vaccinatie hebben gekregen. De coronapandemie heeft vaccins, en hoe we daarvan gebruik maken, echter nadrukkelijk in de schijnwerpers gezet. En dan blijkt dat we vaccinaties iets te lang als vanzelfsprekend hebben gezien.

 • ‘Land in zicht’
  19 januari 2021

  Land in zicht

  Ondertussen zitten we alweer zes weken in lockdown. En we hebben er nog een paar te gaan, voordat de maatregelen wellicht versoepelen. We dobberen met zijn allen midden op een donkere, woelige oceaan. Maar gelukkig gloort er land aan de horizon. De vaccinatie van de bevolking is gestart. Al zijn we er pas als iedereen is gevaccineerd!

 • Een vaccin ontwikkelen met de snelheid van de wetenschap
  26 oktober 2020

  Een vaccin ontwikkelen met de snelheid van de wetenschap

  Discussiëren is ons Nederlanders eigen. Nergens leggen we ons klakkeloos bij neer. We willen graag altijd, allemaal en overal wat van vinden. Discussie is goed en houdt ons scherp. Met corona is dat niet anders. Mondkapjes of niet? Restaurants en cafés open of dicht?  En zo zijn er nog vele actuele onderwerpen te bedenken. Zoals het coronavaccin: ook daar zijn de meningen over verdeeld. Is het wel veilig? Ik zal proberen uit te leggen hoe belangrijk patiëntveiligheid voor ons is.

 • Laat je vaccineren als dat kan en aarzel niet
  04 augustus 2020

  Laat je vaccineren als dat kan en aarzel niet

  Er wordt keihard gewerkt aan de ontwikkeling van coronavaccins. Zodra er een vaccin is, heb ik één advies: laat je zo snel mogelijk vaccineren. Zo bescherm je jezelf en anderen. Daarnaast wil ik voor de komende maanden zeggen: hou de moed erin en ga niet twijfelen aan het nut van een coronavaccin.

 • Jan Karel van Eijnatten
  06 april 2020

  Een masterclass publieke gezondheidszorg

  Eind december druppelden vanuit China de eerste berichten binnen over besmettingen met een vreemd nieuw virus. Hoe hadden we kunnen vermoeden dat de WHO deze uitbraak van COVID-19 nog geen drie maanden later zou uitroepen tot pandemie. Of dat wij vervolgens wekenlang thuis zouden komen te zitten.