Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Borstkankermaand: zorg voor jezelf

Het is weer borstkankermaand. Dit jaar is het thema ‘zelfliefde’. Wat belangrijk is bij zelfliefde, is zorgen voor jezelf. Dit is altijd belangrijk maar zeker tijdens én na de behandeling van kanker. Zorg goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Hoe zorg je dat je de juiste steun van je omgeving krijgt? Hoe maak je de thema’s die voor jou belangrijk zijn bespreekbaar? Wij hebben een aantal zelfzorgprogramma’s die je misschien kunnen helpen en zetten deze voor je op een rijtje.

Vermoeidheid

Als je borstkanker hebt of hebt gehad, kun je nog lang last hebben van vermoeidheid. Soms beïnvloedt de vermoeidheid zelfs je hele leven en lukken de simpelste dingen niet meer. Elke stap is er dan een te veel. Rust nemen om vervolgens te kunnen genieten van de dingen die belangrijk zijn, is nu essentieel. Belangrijke momenten geven je energie en verbeteren je kwaliteit van leven. Wanneer je je minder vermoeid voelt, kan dit ook een positief effect hebben op je behandeltraject. Lees hier meer over vermoeidheid bij kanker.

Seksualiteit en intimiteit

Borstkanker kan een grote impact hebben op je ervaring van seksualiteit en intimiteit. Misschien ben je bang of onzeker over het verloop van je ziekte. Maar ook kan je lichaam veranderen door je ziekte en je behandeling. Vaak wordt er niet over het onderwerp seks gepraat. Terwijl de impact van je veranderende beleving van seksualiteit op je kwaliteit van leven heel groot kan zijn. Luister daarom eens naar de podcastserie ‘De herontdekking van haarzelf’. Dat is een openhartige podcastserie over veranderingen in de seksualiteit na de behandeling van borstkanker. In deze serie vertellen mensen met borstkanker en hun partners over hun ervaringen en wat kan helpen. Daarnaast geven professionals uitleg en adviezen. Onderwerpen zijn onder meer ‘hormonenachtbaan’, ‘slapen of seks’ en ‘samen op ontdekking’. De podcasts kun je beluisteren waar en wanneer het jou uitkomt.

Borstkanker en werk

Na de diagnose borstkanker heeft de behandeling van je ziekte prioriteit. Maar tegelijkertijd is het belangrijk dat je grip houdt op je leven. Werk kan daar een belangrijk onderdeel van zijn. Het biedt je structuur, afleiding, sociale contacten en zorgt ervoor dat je je minder ‘patiënt’ voelt. Lees hier meer over werken als je ziek bent.

Borstkankermaand

Boek ‘Alles over borstkanker’

Wanneer je geconfronteerd wordt met borstkanker,staat je leven op z’n kop. Veel mensen komen hiermee op een totaal onbekend terrein terecht en zullen op zoek gaan naar informatie over borstkanker en de behandeling. Maar wat is betrouwbare informatie? En welke informatie is op jouw situatie van toepassing? Dat is lang niet altijd even duidelijk. Het boek ‘Alles over borstkanker’ geeft goede, betrouwbare en begrijpelijke informatie aan mensen met borstkanker. Het boek kan je via je zorgverlener aanvragen. Alles over borstkanker: goede en betrouwbare informatie over borstkanker

Borstkanker
Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.