Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Praktische implementatie van datagestuurde gezondheidszorg’

Zorgprofessionals, ziekenhuizen en andere zorginstellingen verzamelen elke dag enorm veel data over patiënten en over de behandelingen die zij uitvoeren. Hoe kun je al deze gegevens op een praktische manier inzetten? ‘Praktische implementatie van datagestuurde gezondheidszorg’ is dit keer het thema tijdens het 7e webinar van het Healthcare Innovation Platform (HIP) op 18 april, van 19:30 tot 20:45 uur. U kunt dit HIP-webinar online bijwonen en zich nu aanmelden.

Nu aanmelden

Tijdens de interactieve webinar vertellen uiteenlopende experts hoe zij omgaan met het verzamelen van data en de implementatie ervan realiseren in de dagelijkse praktijk. U kunt meedoen via polls en door vragen te stellen via de chat. De bijeenkomst wordt afgesloten met een paneldiscussie met de sprekers.

Polsbreuk: gipsen of opereren?

Zo spreken Bart Scheerder, business developer, en Job Doornberg, orthopedisch traumachirurg en hoogleraar implementatie artificiële intelligentie, over datagedreven zorgprojecten die zij vanuit het UMC Groningen willen implementeren in andere ziekenhuizen, liefst ook buiten Nederland. Een voorbeeld van zo’n project is een AI-model dat Doornberg met (internationale) collega’s ontwikkelde en dat op basis van röntgenfoto’s kan bepalen wat beter is bij een polsbreuk: gipsen of opereren en dan titanium plaatjes plaatsen.

Verder vertellen reumatoloog Angelique Weel-Koenders en epidemioloog Deirisa Lopes Barreto van het Maasstad Ziekenhuis over hun project ‘Joint decision support’. Dat is een keuzehulp voor reumapatiënten waardoor zij beter met hun dokter kunnen beslissen over hun behandeling.

data gedreven gezondheidszorg

Tumorweefsel is op een CT-scan lastig te onderscheiden

De derde spreker is Dennis Böhm, datawetenschapper bij de start-up Datacation. Hij vertelt over een project in het UMC Utrecht waarbij artificiële intelligentie medisch specialisten ondersteunt bij een snelle diagnose van terugkerende alvleesklierkanker.

Tumorweefsel is op een CT-scan met het blote oog lastig te onderscheiden van littekenweefsel. De datawetenschappers van Datacation hebben een algoritme ontwikkeld dat de scans veel nauwkeuriger kan bestuderen.

Tumor weefsel

Webinars en boekjes

Het webinar is alweer de zevende bijeenkomst van het Healtcare Innovation Platform (HIP). Het HIP heeft als doel om zorgpartijen kennis te laten delen en samen te werken aan datagedreven gezondheidszorg. Om zo de gezondheidszorg en het leven van patiënten te verbeteren.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.