Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale Vrouwendag

08.03 - 08.03

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema.

Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.

Internationale Vrouwendag herdenkt bijvoorbeeld de eerste staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. De vrouwen staakten voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Zo vormde deze staking het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie.

In Nederland wordt 8 maart door een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties op verschillende manieren gevierd. Het doel hiervan is om aandacht te vragen voor thema's zoals economische zelfstandigheid, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Bekijk hier het platform van Internationale Vrouwendag.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.