Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Kalender

 • World Meningitis Day

  Het thema voor World Meningitis Day 2019 is ‘Life After Meningitis’. De campagne richt zich op de na-effecten van meningitis/hersenvliesontsteking, of het nu gaat om rouwverwerking na iemand te hebben verloren aan meningitis of over het omgaan met de gevolgen #AfterMeningitis.

  De kernboodschappen van de campagne 2019 zijn:

  • Meningitis en...

 • World Immunization Week

  World Immunization Week vindt jaarlijks plaats in de laatste week van april. Deze week onderstreept het belang van het gebruik van vaccins om mensen van alle leeftijden te beschermen tegen ziektes. Immunisatie redt jaarlijks miljoenen levens en is wereldwijd een van de meest succesvolle en kosteneffectieve gezondheidsinterventies. Echter zijn er...

 • Wereld Lyme Dag

  Op 1 mei 2019 is het Wereld Lyme Dag. 

  Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor de ziekte van Lyme. Lyme is een bacteriële ziekte die overgebracht kan worden door een tekenbeet van een geïnfecteerde teek. Naar schatting krijgen 27.000 mensen in Nederland per jaar de diagnose. 

 • Wereld IBD Dag

  Tijdens Wereld IBD Dag vragen patiëntenorganisaties en artsenorganisaties wereldwijd om meer aandacht en begrip voor mensen met IBD (inflammatiore darmziekten). De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa hebben een grote invloed op het dagelijks leven van patiënten. 

  'Paarse acties' voor IBD 

  Met ‘paarse’ acties wordt over de hele wereld aandacht...

 • Wereld Bloeddonordag

  In 2004 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 14 juni omgedoopt tot Wereld Bloeddonordag (World Blood Donor Day). De dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap.

  Jaarlijks op 14 juni is er op deze dag speciale aandacht aan diegenen die hun bloed doneren om mensenlevens te redden...

 • Wereld Hepatitis Dag

  Elk jaar staat de Wereldgezondheidsorganisatie op 28 juli stil bij virale hepatitis en de ziektelast die deze veroorzaakt. Virale hepatitis, bekend als hepatitis A, B, C, D en E treft wereldwijd miljoenen mensen. Hepatitis leidt tot acute en chronische leverziekten die jaarlijks aan zo’n 1,4 miljoen mensen het leven kosten.

  In april dit jaar heeft...