Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Agenda
Filter
 • Wereldkankerdag


  Wereldkankerdag

  Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker.
  Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker -...

  Themadagen

 • Zeldzameziektendag / Rare Disease Day


  Zeldzameziektendag / Rare Disease Day

  Op 29 februari is het Zeldzameziektendag / Rare Disease Day.
   

  Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor zeldzame ziektes en de impact die deze ziektes hebben op de levens van patiënten. 
   

  Wereldwijd organiseren diverse organisaties evenementen op deze dag. In Nederland wordt er in Maastricht...

  Themadagen


 • Internationale Vrouwendag

  Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema.

  Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder...

  Themadagen


 • Wereld Parkinson Dag

  Op Wereld Parkinson Dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Wereld Parkinson Dag vindt jaarlijks plaats op 11 april, de geboortedatum van de Engelse arts James Parkinson. Hij is verantwoordelijk voor het beschrijven van verschijnselen van de ziekte van Parkinson.

   

  Themadagen


 • Week van de Teek

  De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd. Teken kunnen ziektes overbrengen, onder andere de ziekte van Lyme. Lees meer hierover op www.weekvandeteek.nl.

  Themadagen

 • Wereld Hemofilie Dag


  Wereld Hemofilie Dag

  Sinds 1989 is het op 17 april Wereld Hemofilie Dag (World Hemophilia Day) om ieder jaar extra aandacht te vestigen op de zeldzame bloedstollingsstoornis en andere bloedingsstoornissen.

  Hemofilie is een erfelijke stoornis in de bloedstolling. Het bloed kan niet goed stollen omdat een bepaalde...

  Themadagen

 • Wereld Axiale SpA Dag


  Wereld Axiale SpA Dag

  Wereld AS dag is een jaarlijks terugkerende dag speciaal voor mensen met axiale SpA. Ieder jaar valt deze dag op de eerste zaterdag van de maand mei. Wereld AS dag is de dag waarop wereldwijd om bewustzijn wordt gevraagd voor axiale SpA in het algemeen, de patiënten en hun directe omgeving. Wist je...

  Themadagen


 • Wereld IBD Dag

  Tijdens Wereld IBD Dag vragen patiëntenorganisaties en artsenorganisaties wereldwijd om meer aandacht en begrip voor mensen met IBD (inflammatiore darmziekten). De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa hebben een grote invloed op het dagelijks leven van patiënten. 

  'Paarse acties' voor IBD 

  Met...

  Themadagen

 • Wereld Bloeddonordag


  Wereld Bloeddonordag

  In 2004 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 14 juni omgedoopt tot Wereld Bloeddonordag (World Blood Donor Day). De dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap.


  Ieder jaar is er op 14 juni aandacht voor hen die bloed doneren om...

  Themadagen

 • Wereldnierkankerdag


  Wereldnierkankerdag

  Het is op 17 juni Wereldnierkankerdag. Nierkanker is een ziekte waar we nog te weinig van afweten. Help ons in de strijd tegen nierkanker. Lees hier meer waarom het belangrijk is dat we aandacht besteden aan nierkanker.

  Themadagen

 • Wereld Hepatitis Dag


  Wereld Hepatitis Dag

  Het is op 28 juli Wereld Hepatitis Dag. 

   

  Elk jaar staat de Wereldgezondheidsorganisatie op 28 juli stil bij virale hepatitis en de ziektelast die deze veroorzaakt. Virale hepatitis, bekend als hepatitis A, B, C, D en E treft wereldwijd miljoenen mensen. Hepatitis leidt tot acute en chronische...

  Themadagen

 • Wereld Eczeem Dag


  Wereld Eczeem Dag

  Op 14 september is het Wereld Eczeem Dag. Tijdens deze jaarlijks terugkerende dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor iedereen die te maken heeft met eczeem.

   

  In Nederland hebben ongeveer 400.000 mensen constitutioneel eczeem. Dat is 2,5 procent van de bevolking. Daarmee staat eczeem op de...

  Themadagen