Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Internistendagen

18.04 - 20.04

Woensdag t/m vrijdag, 18-20 april 2018

Maastricht, Forum 100 (MECC)

 

Mooie en minder kanten van innovatie

Thema: Internistendagen
Tijd: aanvang 9.00 uur 

Dit jaar staan de 30e Internistendagen in het teken van de toekomst. Wij nemen u mee langs de mooie en soms ook minder mooie kanten van innovaties. Nieuw zijn de workshops, die diepgang bieden in crisiscommunicatie, verstandig kiezen, E-health, onderwijs en medisch leiderschap.

Nieuw is verder de TedIn sessie, waarin een aantal spetterende presentaties gehouden zal worden over zaken die ons na aan het hart gaan en tijdens een plenaire strategische visie sessie zal het bestuur van de NIV de stemming peilen en kan iedereen zijn hart luchten. Ook is er een Topsessie met korte presentaties van de belangrijkste ontwikkelingen vanuit de deelspecialistische verenigingen.

Tijdens plenaire lezingen komen onderwerpen als regeneratieve geneeskunde, PROMS en klimaatverandering en artificial intelligence aan bod. Een persoonlijk verhaal laat je zien hoe belangrijk communicatie is. Ook onderwerpen als muziek en leveringsproblemen van medicijnen die niet heel sexy zijn komen aan bod. De voors en tegens van social media zullen door de JNIV op vrijdag aan de kaak worden gesteld.

Let op, de vrijdag is een topzware dag geworden, zeker na een Amsterdams cabaret met feest! Uiteraard zul je vertrouwde sessies zien, zoals de meet-the-expert sessies, presentaties van case reports en onderzoek door onze AIOS  en educatieve sessies van de deel-specialistische verenigingen. Vertrouwd zijn ook de beste proefschriften, de top-publicaties, en niet te vergeten de Heilige Huisjes en de Grand Rounds.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de zijkant van deze pagina.