Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereld Eczeem Dag

14.09 - 14.09

Op 14 september is het Wereld Eczeem Dag. Tijdens deze jaarlijks terugkerende dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor iedereen die te maken heeft met eczeem.

 

In Nederland hebben ongeveer 400.000 mensen constitutioneel eczeem. Dat is 2,5 procent van de bevolking. Daarmee staat eczeem op de vierde plaats in de top tien van chronische aandoeningen. Bij kinderen is eczeem na astma zelfs de meestvoorkomende chronische ziekte. De aandoening kan het dagelijks leven ernstig verstoren. Mensen met eczeem hebben vaak last van pijn en jeuk. Eczeem kan ook een groot negatief effect hebben op hoe iemand zich voelt. Het omgaan met de jeuk, de belasting van de dagelijkse behandeling, het omgaan met reacties uit de omgeving en schaamte hebben een grote invloed op de kwaliteit van leven.

 

Tijdens de Wereld Eczeem Dag wordt daarom nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de impact die eczeem heeft. Tijdens de dag wordt er op meerdere plekken in het land (en wereldwijd) meer informatie gegeven aan iedereen die direct of indirect te maken heeft met eczeem. Het thema van de Wereld Eczeem Dag is dit jaar ‘beweging’. Bewegen is goed voor het lichaam en de geest, zeker wanneer iemand een chronische ziekte heeft.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.