Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast: Antibioticaresistentie

Infectieziekten Podcast

Doordat de bacterie enkele aangrijpingspunten heeft veranderd, werkt medicatie niet meer en wordt de infectie niet behandeld. De zorgen over antibioticaresistentie nemen toe, vooral rondom MRSA. We moeten blijven oppassen. Met deze waarschuwing begint deze podcast over antibioticaresistentie.

Joop Arends, internist-infectioloog UMC Utrecht, en Bob Krijnen, innovator-presentator Medical Innovation Company, gaan over de resistentieproblematiek in gesprek met Miquel Ekkelenkamp, arts-microbioloog uit het UMC Utrecht. Luister naar zijn visie op de situatie. Wat is antibioticaresistentie? Is er een relatie tussen resistentie en antibioticagebruik? Moeten we ons inderdaad zorgen maken over de toekomst?

Eens per jaar komt er een superbacterie voorbij

Miquel schetst een beeld van het huidige beleid in Nederland, maar ook dat van omringende landen, en mogelijke gevolgen. Stel we hebben over 10 jaar het scenario dat er multiple resistentie in de ziekenhuizen ontstaat. Wat zijn dan de gevolgen voor de patiënt? Aan het einde van de 40 minuten durende podcast is duidelijk dat een gewaarschuwd mens voor twee telt.

 

SpotifyApple

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.