Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Nascholing

Veeleisende patiënten

Groepsbijeenkomst Praktijkvoering ACCR PT: 3

Hoe ga je daar professioneel mee om?

Als zorgverlener heeft u regelmatig veeleisende patiënten op bezoek. Dwingende patiënten, agressieve patiënten, zeurende patiënten of passieve patiënten die de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid op u proberen te schuiven. Zij kosten u en uw assistentes vaak veel tijd en energie. De ene keer kunt u er beter mee omgaan dan de andere, maar het blijft lastig

Het is in het belang van de patiënt dat u en uw collega’s open en duidelijk met hen kunnen communiceren. De nascholing “Veeleisende Patiënten” is ontwikkeld om u meer inzicht te verschaffen in het gedrag en de situatie van de patiënt en om te leren beter met hen te onderhandelen en uw grenzen duidelijk aan te geven.

Doelstelling

Tijdens deze training leert u makkelijker en met meer succes om te gaan met veeleisende patiënten.U leert ditsoort gedrag tijdig te herkennen en er effectief op in te spelen. Uiteraard leert u ook uw eigen preferentie communicatiestijl te herkennen.

Inhoud nascholing

  • Uitgangspunten
  • Wat zijn / doen verschillende patiënten?
  • Waarom zijn patiënten zo veeleisend?
  • Onderhandelen met veeleisende patiënten
  • Feedback geven / grenzen aangeven
  • Algemene tips & trucs
  • Persoonlijk actieplan
Nascholing voor

Apotheker
Huisarts
Praktijkondersteuner (POH)
Specialist
Verpleegkundige eerste lijn (VK1)

Docent

De heer Wim Starink is eigenaar van Star Business BV en een ervaren trainer en coach van alle mogelijke zorgverleners.

Bovendien heeft hij al vele zorg teams, huisartsenpraktijken, maatschappen en medisch centra begeleid d.m.v. team building, training, conflictbegeleiding of cultuurverandering trajecten.

Duur nascholing

3 uur

Accreditering

Heraccreditering kan door Pfizer bv voor drie uur worden aangevraagd bij:

College voor Accreditering Huisartsen van de KNMG

Accreditatie Bureau Medisch Specialisten

KNMP

NVVPO

Aantal deelnemers

8 tot 15

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage ligt tussen de € 95,- en € 180,- p.p. (incl. 21% BTW).

In overleg met uw Pfizer contactpersoon wordt de definitieve eigen bijdrage vastgesteld. De eigen bijdrage is afhankelijk van de kosten die door uzelf worden gedragen, zoals accreditatie, locatie en catering.

Datum en locatie

Nader te bepalen in de eigen woon- of werkomgeving

Deelname

Deelnemen aan een nascholing doet u meestal in de avonduren na een drukke werkdag. Daarom stelt Pfizer u graag in de gelegenheid om deze nascholing in uw directe omgeving bij te wonen. Met als bijkomend voordeel dat u naschoolt met voor u bekende collegae en ook de mogelijkheid heeft om regionale casuïstiek in te brengen.

Bent u geïnteresseerd? Uw contactpersoon bij Pfizer informeert u graag over de mogelijkheden om deze nascholing in uw directe omgeving of specifiek voor uw samenwerkingsverband te organiseren. Voorwaarde is wel dat er minimaal 8 deelnemers zijn.

Bevestiging 

Na ontvangst van uw aanmelding bevestigen wij uw inschrijving binnen 5 werkdagen. Een week voor aanvang van de nascholing zullen wij u nogmaals attenderen op uw deelname en ontvangt u tevens een deelnemerslijst.

Meer weten?

Heeft u de gegevens van uw contactpersoon bij Pfizer niet bij de hand? Neemt u dan gerust contact op met Pfizer Partners in Practice via telefoonnummer 010 - 406 42 60.