Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Aboutaleb en burgemeester Oskam op bezoek bij Pfizer

Leestijd: 4 minuten

19 februari 2019 - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en de Capelse burgemeester Peter Oskam brachten gisteren een informeel werkbezoek aan het kantoor van Pfizer op de grens van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Om kennis te maken met Pfizer en te verkennen of er in de toekomst mogelijkheden zijn voor samenwerking.

De delegatie die op bezoek kwam bij Pfizer bestond verder uit de Capelse wethouder Harriët Westerdijk, Erik Hommel, accountmanager bedrijven en detailhandel van de gemeente Capelle aan den IJssel en Ellen Perik, ontwikkelmanager van de gemeente Rotterdam. Ook de Rotterdamse ondernemer Michel Perridon en Sharon Mullen van Rotterdam Partners, die samenwerkingsverbanden tussen Rotterdamse bedrijven initieert, waren bij het bezoek aanwezig.

Vrijwilligerswerk onder werktijd

Na een welkomstwoord van Wiebke Rieb, algemeen directeur van Pfizer, kregen verschillende afdelingen van Pfizer de kans om iets over zich te vertellen en te laten zien dat Pfizer veel meer is dan een geneesmiddelenontwikkelaar.

Pfizer liet zich daarbij ook van haar sociale kant zien. Zo vertelden Pfizer-collega’s over het project Pfizer4All waarbij werknemers van Pfizer vrijwilligerswerk doen onder werktijd. Ze gaven voorbeelden van activiteiten die het afgelopen jaar zijn gedaan, zoals sporten met kinderen uit achterstandswijken, bingoën met daklozen en wandelen met ouderen.

Pfizer in beweging

Aboutaleb en zijn collega Oskam prezen de inzet van de Pfizer-collega’s bij zoveel verschillende projecten en luisterden aandachtig naar de verhalen van andere medewerkers van Pfizer over het project Pfizer in Beweging.

Dat behelst allerlei sportactiviteiten voor Pfizer-medewerkers en heeft als doel om de werknemers van de geneesmiddelenproducent zelf fit en gezond te houden. De sportactiviteiten lopen uiteen van twee keer per week fitnessen bij een sportschool op het Capelse bedrijvenpark Rivium waar Pfizer is gevestigd, tot meedoen aan de marathon van Rotterdam.

‘Ik vind het geweldig om dit elk jaar weer te doen’

Burgemeester Aboutaleb vertelde dat hij altijd uitkijkt naar dit jaarlijkse evenement maar dat hij van te voren zijn nagels goed kort knipt en de pink van zijn rechterhand afplakt. ’’Alle tienduizend deelnemers krijgen na afloop een handje van mij. Zo voorkom ik dat mijn hand kapot schuurt. Maar ik vind het een grandioos evenement. Geweldig dat jullie daar aan mee doen.’’

Ook sprak hij enthousiast over het startschot dat hij jaarlijks geeft voor Erasmus MC - Tour de Rotterdam, de fietstocht waaraan ook jaarlijks duizenden mensen deelnemen, maar dan om geld in te zamelen. In 2019 is dit voor kankeronderzoek. 

Daar doet ook steevast een aanzienlijke delegatie van Pfizer aan mee, zo vertelde Paul Boeren, de commercieel eindverantwoordelijke van de divisie interne geneeskunde. Boeren loopt slecht en doet daarom aan de Erasmus MC -Tour de Rotterdam mee, op zijn handbike.

De burgemeesters, wethouder en de andere genodigden werden tijdens het informele werkbezoek verder onder meer bijgepraat over alle ziektebeelden waar Pfizer zich op richt via onderzoek, de ontwikkeling van geneesmiddelen en hulpmiddelen om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. En er werd getoond hoe een geneesmiddel wordt ontwikkeld.

Samenwerkingsverbanden in Rotterdam

Tot slot werd stilgestaan bij allerlei samenwerkingsverbanden die Pfizer - ook in Rotterdam - heeft. Zo was Pfizer afgelopen jaar actief deelnemer van de netwerkbijeenkomsten van het Venture Café waar gevestigde ondernemers en startups elkaar ontmoeten.

Maar ook werd verteld over de tentoonstelling over antibioticaresistentie die Pfizer organiseerde in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum en het Natuurhistorisch Centrum.

En er was aandacht over het lesproject Love Control, waarvan Pfizer partner is en dat loopt op ROC’s in heel Nederland – en ook op mbo-scholen in Rotterdam - om het kennistekort van mbo-studenten over seksualiteit, soa’s en anticonceptie op te lossen.

‘Veel mensen weten niet hoe complex het is om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen’

Blij verrast verliet het politieke gezelschap het kantoor van Pfizer. ’’Ik vond het een leuk leerzaam bezoek waarbij ik veel heb gehoord over veel verschillende onderwerpen’’, zei burgemeester Ahmed Aboutaleb enthousiast.

’’Het gaat in het publieke debat vaak over de prijs van geneesmiddelen. Maar wat veel mensen volgens mij niet weten, is hoe complex het is om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen. Al is het wel belangrijk om over de beheersbaarheid van zorgkosten te praten.’’

 

De kracht van samenwerking

Aboutaleb benadrukte tijdens het bezoek graag te willen onderzoeken hoe ‘Rotterdam’ in de toekomst verder kan samenwerken met Pfizer.

 

Pfizer-directeur Wiebke Rieb nam deze uitnodiging van harte aan. ’’Rotterdam wil zich ontwikkelen als life science health-regio. Daar kunnen wij als bedrijf gericht op zorg mooi bij aansluiten. Wij geloven in de kracht van samenwerking en hopen dat hier mooie verbindingen uit voortkomen.’’

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.