Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Eind april eerste proefpersonen in onderzoek naar coronavaccin  

Pfizer en BioNTech willen het mRNA-vaccin dat ze ontwikkelen tegen het coronavirus al eind april testen op proefpersonen, mits zij toestemming krijgen van de geneesmiddelenautoriteiten. Dat maken de twee bedrijven bekend. Enkele weken geleden kwamen ze met het nieuws dat ze samen een mRNA-vaccin ontwikkelen tegen het SARS-CoV-2 virus dat corona-infecties veroorzaakt.  

Met hun samenwerking bundelen de bedrijven hun expertise; BioNTech op het gebied van mRNA-vaccintechnologie en Pfizer op het gebied van onderzoek en het ontwikkelen van vaccins, het doorlopen van goedkeuringstrajecten en wereldwijde productie en distributie.  

De twee bedrijven willen klinisch onderzoek (onderzoek met proefpersonen) gaan doen op verschillende locaties in Europa en de Verenigde Staten.  
 

Gezamenlijk het productieproces opschalen  

Tijdens de klinische onderzoeksfase zal BioNTech het vaccin maken in haar mRNA-productiefaciliteiten in Europa. BioNTech en Pfizer zullen het productieproces vervolgens samen opschalen om een voorraad aan te leggen die wereldwijd gebruikt kan worden om de pandemie te bestrijden. Ze zullen het vaccin, als het wordt goedgekeurd, ook wereldwijd distribueren met uitzondering van China waar het bedrijf Fosun Pharma - waarmee BioNTech daar samenwerkt - dit voor haar rekening neemt.  

’’Het bestrijden van de coronapandemie verlangt buitengewone samenwerking binnen het innovatie ecosysteem waarbij bedrijven hun capaciteiten delen zoals nooit tevoren,’’ zegt Mikael Dolsten, Chief Scientific Officer van Pfizer.

’’Ik ben trots op de samenwerking tussen Pfizer en BioNTech en heb alle vertrouwen dat we de kracht van de wetenschap kunnen benutten om zo snel mogelijk een potentieel vaccin te maken dat de wereld nodig heeft.’’  

Eerste testen coronavaccin eind april

Trots op samenwerking 

’’We zijn met Pfizer al begonnen aan het maken van een COVID-19 vaccin en zijn blij dat we nu meer kunnen vertellen over onze voortdurende samenwerking waaruit blijkt dat we allebei sterk toegewijd zijn om patiënten wereldwijd snel, een veilig en werkzaam vaccin te kunnen bieden,’’ zegt Ugur Sahin, direct en oprichter van BioNTech.  

Pfizer zal de ontwikkelkosten in eerste instantie voor haar rekening nemen. Als het vaccin op de markt beschikbaar is, zal BioNTech de helft hiervan terugbetalen.  

Pagina beoordelen Like Dislike