Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

“De Tour de Rotterdam is echt wel gers.”

Leestijd: 2 minuten

Kanker kansloos fietsen was dit jaar het thema en goede doel van de jaarlijkse Erasmus MC Tour de Rotterdam fietstocht die in en om Rotterdam wordt gehouden. En net als de afgelopen drie jaar sloot ook dit jaar een team enthousiaste fietsers van Pfizer zich hier weer van harte bij aan voor een tocht van 85 kilometer.

De Tour de Rotterdam is echt wel gers. | Pfizer Nederland

Zaterdag 22 juni fietste deze groep van zestien collega’s voor de 4e keer mee met de Erasmus MC Tour de Rotterdam. Het goede doel van dit jaar was kanker. En aangezien Pfizer samen met alle betrokken partijen in de behandeling van kanker streeft naar een ‘goed leven met kanker totdat er geen kanker meer is’, mocht ook dit jaar een afvaardiging van Pfizer uiteraard niet ontbreken.

“Wij voelen de urgentie waar kankerpatiënten mee te maken hebben. Daarom werken ook onze wetenschappers samen met specialisten over de hele wereld aan veelbelovend onderzoek”, aldus Marc Kaptein (arts, medisch directeur en deelnemer aan de Tour de Rotterdam 2017, 2018 en 2019).

“Ons doel is om patiënten snel van baanbrekende behandelingen te voorzien. Hierbij streven we naar een gezamenlijk doel; een goed leven voor patiënten met kanker tot wij kanker uiteindelijk kunnen genezen.”

“Daarom fietsen wij op zaterdag 22 juni als team Pfizer voor de vierde keer mee met de Tour de Rotterdam”, aldus Joyce Kitselaar, die dit jaar voor het eerst meefietste en in het dagelijks leven onderdeel uitmaakt van het oncologieteam van Pfizer.

”De strijd tegen kanker voer je niet alleen. Iedereen werkt hard aan betere behandelingen en met behulp van impactvolle samenwerkingen komen innovatieve medicijnen sneller tot stand".

”Ook Nicole Hopmans, verantwoordelijk voor de onderzoeken van Pfizer in de Nederlandse ziekenhuizen, fietste dit jaar voor het eerst mee. “Het was echt een superleuke dag. Niet alleen is het een fantastisch georganiseerd evenement maar bovenal draagt de Tour de Rotterdam ook bij aan ons wereldwijde doel. Namelijk om met doorbraken te komen die de levens van patiënten veranderen.”

“De Tour de Rotterdam is echt wel ‘gers’. En als je niet weet wat dit betekent, ben je geen Rotterdammer.”

Volgend jaar weer? “Als het aan mij ligt wel”, zegt de ras-Rotterdammer Rob van Neutegem, die er alle keren dat Pfizer sinds 2016 heeft meegefietst bij was. Om met een brede grijns te vervolgen, “De Tour de Rotterdam is echt wel ‘gers’. En als je niet weet wat dit betekent, ben je geen Rotterdammer.”

De Tour de Rotterdam is echt wel gers. | Pfizer Nederland

Veel - en minder vaak voorkomende aandoeningen

Pfizers onderzoek richt zich niet alleen op veel voorkomende aandoeningen, zoals borst- en longkanker, maar ook op minder vaak voorkomende tumortypen, zoals gastro-intestinale stromatumoren (GIST, een type tumor dat voorkomt in het spijsverteringsstelsel) en neuro-endocriene tumoren van de alvleesklier (pancreasNET).

 

De Tour de Rotterdam is echt wel gers. | Pfizer Nederland

Onze pijplijn bevat middelen die aangrijpen op angiogenese van de tumor (bloedvatvorming), het immuunsysteem (waarbij het eigen afweersysteem wordt geactiveerd tegen de kanker), signaaltransductie (communicatie in de tumorcel) en tumorceldeling. Zo werken wij aan manieren om kanker te remmen en de prognose en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren, totdat genezing mogelijk wordt. En dit is meer dan ons werk. Het is onze passie.

Pagina beoordelen Like Dislike