Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Vergeet je medicijnen niet!’

Leestijd: 2 minuten

Toen Joop Opmeer in zijn studententijd achter de bar werkte, kwamen er dagelijks mensen een glaasje water vragen om hun medicijnen mee in te nemen. Dit moet anders kunnen, dacht Joop. Zo ontstond het idee voor een waterfles en pillendoosje ineen: de YOS-bottle.

De Rotterdamse Joop Opmeer ontdekte tijdens zijn studie HBO Bedrijfskunde dat hij ondernemer wilde worden, het liefst met een eigen product. “Mijn ouders wilden graag dat ik ging studeren, dus ik heb mijn diploma voor hen gehaald. Ik wilde liever ondernemen, dat zit echt in me.”

'Vergeet je medicijnen niet!' | Pfizer Nederland

Therapie-ontrouw

“Ik was net afgestudeerd toen ik een artikel las over therapie-ontrouw,” vertelt de 27-jarige ondernemer. “Daarin stond dat veel mensen geregeld hun medicijnen vergeten in te nemen en zich er soms ook voor schamen, omdat ze dan bijvoorbeeld om een glaasje water moeten vragen.”

“Ook bij mijn moeder zag ik dat zij vaak haar pillen vergat in te nemen. Wij moesten dan tegen haar zeggen ‘vergeet je medicijnen niet!’ Toen dacht ik: hier ga ik een oplossing voor verzinnen.”

YOS-bottle

Zogezegd ging Joop aan de slag en hij ontwierp een waterfles en pillendoosje ineen. Nadat hij het protoype had laten maken, besloot hij de fles YOS-bottle te noemen.

YOS staat voor ‘your organised supplements’. “En mijn vader heet ook Jos, dus dat vond ik wel een mooi bruggetje,” voegt Joop eraan toe. De YOS-bottle werd officieel gelanceerd op 7 juli 2019 en is sindsdien verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

“Het is een handig product voor iedereen die medicijnen of supplementen slikt. Mijn doel is om hiermee de therapietrouw te vergroten,” vertelt de Rotterdammer trots. “Ook kunnen mensen die dagelijks medicatie nemen en vaak onderweg zijn profijt hebben van de YOS-bottle, omdat ze zo nooit hun medicijnen vergeten mee te nemen.”

Toen de handige pillendoos-fles eenmaal op de markt was, viel deze direct op bij Pfizer Nederland.

Commercieel strategisch manager van Pfizer Dennis de Mik vertelt dat Pfizer het probleem van therapie-ontrouw ook herkent. Met informatie, nascholing voor professionals en handige tools maken wij het leven van mensen die onze medicijnen gebruiken steeds weer een stukje makkelijker.

Het feit dat de jonge ondernemer uit onze eigen achtertuin komt, maakt het alleen maar leuker!

Dat maakte dat Pfizer het product van Joop opnam in hun service-aanbod voor patiënten. Klik hier als u zorgverlener bent om het aanbod voor u te zien. "Dit helpt om water bij de hand te hebben en het herinnert mensen eraan hun medicijnen in te nemen."

'Vergeet je medicijnen niet!' | Pfizer Nederland

Volgens Dennis is de YOS-bottle ook een kwalitatief goed product. “En het wordt duurzaam geproduceerd in Nederland, ook dat vinden we bij Pfizer een waardevol aspect.” Ook onze fabrieken zijn bijvoorbeeld verduurzaamd en hebben we daar ook in Nederland op kantoor een green team voor.

Hij vervolgt: “Daarbij is het ook nog eens leuk dat Joop met zijn product Support Casper - een goed doel - steunt en dat hij een lokale ondernemer is. Wij zijn er trots op dat we samen met Joop kunnen optrekken."

De Pfizer YOS-bottles worden via artsen en specialisten aan patiënten aangeboden. 
Klik hier als u zorgverlener bent om het aanbod voor u te zien.