Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Leren van een 70-jarige stagiair

Leestijd: 3 minuten

Nèt 70 jaar jong besloot Paul Critchlow om zomerstage bij Pfizer te lopen. Dit nadat hij in 2015 met pensioen ging na een lange carrière in de journalistiek, de financiële wereld en bij de overheid. Voor Paul en zijn collega’s bij Pfizer was het een geweldige ervaring. Hij vertelt erover.

Collage-Leren van een 70-jarige stagiair

“Op mijn eerste dag op kantoor zei een collega-stagiair, Sarah, dat ze gehoord had dat ik uit Omaha kwam. ‘Mijn oma komt daar ook vandaan’, zei ze. Dus ik vroeg haar om haar naam en zei vervolgens ‘wauw, daar heb ik nog mee gedatet op de middelbare school’. ‘Neeeeeeee!, riep ze.’ En neeeee, het was ook niet zo, zei ik. Maar het had wel gekund.”


Op zomerstage bij Pfizer

Sarah is 21 en student van de universiteit van Zuid-Californië en zelf is Paul 70 en gepensioneerd na een 48-jarige carrière. Afgelopen zomer liepen zij allebei stage bij Pfizer (in Amerika).

Paul ging dit voorjaar lunchen met Pfizer-topvrouw Sally Susman, die geïnspireerd was geraakt door de film ‘The Intern’. Daarin gaat Robert de Niro als 70-jarige gepensioneerde stagelopen bij een internet-modebedrijf waar vooral mensen van rond de twintig werken.


Verveeld en rusteloos na pensionering

Toen ze polste of Paul ‘oudere stagiair’ bij Pfizer wilde worden, greep hij die kans met beide handen aan. “Ik voelde me verveeld en rusteloos na een jaar gepensioneerd te zijn en vroeg me af wat ik zou kunnen gaan doen.”

Zorgen over hoe hij bij de rest van de vele decennia jongere stagiaires zou vallen, maakte hij zich wel. Maar algauw bleek dat hij met humor, zoals de grap over Sarahs oma, het ijs kon breken.

Paul als mentor-Leren van een 70-jarige stagiair

Mentor voor de andere stagiaires

Wat volgde was zowel geweldig als heel bevredigend. “Ik was een mentor voor de andere stagiaires en leer andersom veel van hen.

Zo leerde ik hen allerlei technieken om goed met de media om te gaan en gaven zij mij andersom les over sociale media. Ze leerden mij om kort en bondig te zijn.

Andersom moedigde ik hen om wat dieper te graven. Ik weet dat ik veel van hen heb geleerd en ik hoop dat dit andersom ook het geval is.

In tegenstelling tot de vooroordelen die ik had, zijn jongeren van rond de twintig niet oppervlakkig. Ze zijn goed geïnformeerd en willen graag de maatschappelijke problemen die er zijn aanpakken.”


Website Get Old

Ook werkte Paul nauw samen met allerlei stafmedewerkers en adviseerde hij hen bij speciale projecten, zoals Get Old, een website voor een groeiende gemeenschap van senioren die geïnteresseerd zijn in hoe je zo lang mogelijk vitaal blijft. “Ik werd geprikkeld toen de hoofdredacteur van de site, Taylor Willis, me vroeg om gastblogger te worden. Ik was zo enthousiast dat ik meteen acht essays schreef in plaats van de drie waarom ze me vroeg. Ik probeerde wel om ze kort en bondig te houden, zoals ik had geleerd.”


Beïnvloed, veranderd en verrijkt

“Op mijn laatste stagedag kreeg ik de mogelijkheid om samen met Sally Susman met een groep gepensioneerde Pfizermedewerkers te praten. Ik vertelde hoe ik en mijn collega’s - ouder en jonger - elkaar hadden beïnvloed, veranderd en verrijkt. Verder zei ik dat ik me weer helemaal fris voelde en weer vol plannen voor de toekomst zat. We waren blij toen vervolgens meteen een man in het publiek opstond met de vraag hoe hij zichzelf ook kon aanmelden als stagiair.”

De film ‘The Intern’

In de film ‘The Intern’ is Ben Whittaker (Robert De Niro) een 70-jarige gepensioneerde weduwnaar die gek wordt van het uitzicht op zijn geraniums.

Hij gaat opnieuw op zoek naar een baan en wordt aangenomen als senior stagiair bij een modewebsite die geleid wordt door Jules Ostin (Anne Hathaway). Ben weet zich goed aan te passen in deze nieuwe omgeving en er ontstaat een speciale band tussen hem en Jules. Ook de ander stagiaires zijn dol op hem.

 

The Intern-Leren van een 70-jarige stagiair

Hetzelfde geldt voor Paul Critchlow. Kijk ook dit filmpje waarin Paul en de andere stagiaires vertellen hoe ze van elkaar leerden maar elkaar ook bovenal inspireerden.

Bronnen:

Bronnen:

Dit artikel verscheen eerder op de website Getold.com en is licht bewerkt.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.