Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Teken: Laat je niet verrassen!

Het is lente en iedereen gaat eropuit. Een vlinder landt op je neus, een waterplas blijkt nèt iets dieper dan je dacht. De natuur is vol mooie verrassingen. Alleen zijn sommige minder gewenst, zoals een tekenbeet. Teken kunnen het TBE-virus bij zich dragen en daar kun je behoorlijk ziek van worden. Pfizer heeft de consumentensite www.hoevoorkomjetbe.nl ontwikkeld met tips om tekenbeten te voorkomen.

tekenbeetinfecties

Vermijden van tekenbeten is immers de beste preventie. Op de website wordt uitgelegd wanneer je alert moet zijn op tekenbeten. En wat er kan gebeuren als je besmet raakt met het TBE-virus. De symptomenchecker laat zien welke symptomen je kunt verwachten tijdens verschillende fasen van de besmetting. Ook wordt uitgelegd in welke Europese vakantielanden het TBE-virus voorkomt.

Teken: Laat je niet verrassen!

Je krijgt diverse tips om jezelf te beschermen, zoals het dragen van lichtgekleurde shirts met lange mouwen - teken zie je beter zitten op lichte kleding - en broeken met lange pijpen. Het inspuiten van onbeschermde huid met een insectenwereldmiddel met DEET en je laten vaccineren tegen het TBE-virus zijn andere oplossingen om besmetting te kunnen helpen voorkomen.

Het is belangrijk om een teek na een beet zo snel mogelijk te verwijderen. Je krijgt tips hoe je dat op de beste manier doet.

Je kunt ook een test doen op de website www.hoevoorkomjetbe.nl om te kijken hoeveel risico je loopt als je op vakantie gaat. Als je invoert welk land je bezoekt, in welke periode en wat voor soort omgeving je opzoekt (bossen, bergen of bijvoorbeeld strand), komt er een risicoprofiel uitrollen. Loop je een verhoogd risico op besmetting met TBE dan kun je lezen welke preventieve maatregelen je kan nemen. 

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.