Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Vaccins

Nieuwe website: Hoe voorkom je Tekenencefalitis (TBE)?

Het is lente en iedereen gaat eropuit. Een vlinder landt op je neus, een waterplas blijkt nèt iets dieper dan je dacht. De natuur is vol mooie verrassingen. Alleen zijn sommige minder gewenst, zoals een tekenbeet. Teken kunnen het TBE-virus bij zich dragen en daar kun je behoorlijk ziek van worden. Pfizer heeft de consumentensite www.hoevoorkomjetbe.nl ontwikkeld met tips om tekenbeten te voorkomen.

Voorkomen dat je tekenbeten oploopt is immers de beste remedie. Op de website wordt uitgelegd wanneer je alert moet zijn op tekenbeten. En wat er kan gebeuren als je besmet raakt met het TBE-virus. Daartoe kun je ook een symptomenchecker gebruiken die je vertelt welke symptomen je kunt verwachten tijdens verschillende fasen van de besmetting. Ook wordt uitgelegd in welke Europese vakantielanden het TBE-virus voorkomt.

Nieuwe website: Hoe voorkom je TBE?

Je krijgt diverse tips om jezelf te beschermen, zoals het dragen van lichtgekleurde shirts met lange mouwen - teken zie je beter zitten op lichte kleding - en broeken met lange pijpen. Het inspuiten van onbeschermde huid met een insectenwereldmiddel met DEET en je laten vaccineren tegen het TBE-virus zijn andere oplossingen om besmetting te voorkomen.

Daarnaast wordt uitgelegd dat het belangrijk is om een teek na een beet zo snel mogelijk te verwijderen. En krijg je tips over hoe je dat op de beste manier doet.

Maar ook kun je een test doen op de website www.hoevoorkomjetbe.nl om te kijken hoeveel je risico je loopt als je op vakantie gaat. Als je invoert welk land je bezoekt, in welke periode en wat voor soort omgeving je opzoekt (bossen, bergen of bijvoorbeeld strand), komt er een risicoprofiel uitrollen. Mensen die verhoogd risico lopen op besmetting met TBE, krijgen diverse preventieve maatregelen te zien die ze kunnen nemen. Daarnaast krijgen ze het advies om naar de website van het Landelijk Centrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te gaan voor informatie over vaccinatie.

Pagina beoordelen Like Dislike