Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Barthold maakt van zijn beperking zijn kracht’

Pfizer en Emma at Work hebben een mentorprogramma. Zes maanden werken vijf jongeren met een chronische aandoening aan hun persoonlijke- en werkgerelateerde ontwikkeling. Ze worden begeleid door een Pfizermentor. Tijdens dit mentortraject volgen we Barthold en zijn mentor Nathalie en Joyce en haar mentor Hendrien. Hoe bevalt het programma? Welke doelen worden bereikt? Je leest het hier!

Emma@work

De 32-jarige Barthold wordt sinds maart begeleid door zijn Pfizermentor Nathalie. “Mijn doel is om tijdens dit mentortraject te werken aan mijn zelfvertrouwen en inzicht te krijgen in mijn eigen kwaliteiten.” 

Barthold heeft de zeldzame, erfelijke ziekte neurofibromatose type 1. Hierdoor verwerkt hij informatie trager en vindt hij het lastig om structuur aan te brengen in zijn werkzaamheden. Dit is de reden dat hij zich heeft aangemeld via Emma at Work voor een mentortraject vanuit Pfizer. Met hulp van zijn Pfizermentor zette Barthold in april de zogenaamde 360 graden feedbackmethode in om zijn sterke en zwakke punten te onderzoeken. Inmiddels heeft de mentee stappen gezet en goed nieuws te melden.

Lees hier de eerste blog over het mentortraject van Barthold en Nathalie. 
 

Op zoek naar werk

“Afgelopen maand heb ik twee keer gesolliciteerd. Samen met Nathalie heb ik hele gerichte sollicitatiebrieven gemaakt. Maar toch heb ik al van één bedrijf een standaardafwijzing gekregen. Dat valt me tegen.” 

Barthold werkte als administratief medewerker op uitzendbasis, maar door de coronacrisis moesten alle tijdelijke krachten weg, dus verloor hij zijn baan. Barthold is nu actief op zoek naar werk. ’’Ik wil graag werken, maar ik vind het lastig om iets te vinden. Samen met Nathalie heb ik een basis gemaakt voor sollicitatiebrieven die ik ook voor andere sollicitaties kan gebruiken,” vertelt Barthold.

‘Het allermooiste vind ik dat hij in die brieven van zijn beperking zijn kracht maakt.’

Nathalie knikt. ’’Barthold heeft dat grotendeels zelf gedaan hoor. Het allermooiste vind ik dat hij in die brieven van zijn beperking zijn kracht maakt. Zo heeft hij gesolliciteerd op een functie om jongeren te begeleiden die een achterstand op de arbeidsmarkt hebben. In de sollicitatiebrief praat hij open over zijn eigen beperking en vertaalt hij dat tot zijn kracht en pre voor die functie.”  

‘Ik heb een stageplek’

Nathalie vervolgt dat Barthold en zij samen met Lieseke Cortoos, de HR manager van Pfizer, Bartholds cv onder de loep hebben genomen. ’’En dat had weer een heel leuk resultaat’’, voegt ze er met een glimlach aan toe. ’’Ik heb nu namelijk een stageplek bij Pfizer’’, vult Barthold trots aan. ’’Dat ging als volgt. Lieseke vroeg mij of ik mijn droombaan kon beschrijven. Dat heb ik gedaan in de vorm van een vacature. Lieseke was enthousiast over de vacature en toen heb ik meteen schriftelijk gesolliciteerd, op mijn eigen bedachte vacature dus.’’

Nathalie noemt het ‘echt een stoere stap van Barthold’ om direct zelf op de vacature te reageren. ’’En Lieseke van HR vond dat ook.’’

’’Jammer genoeg kon Lieseke me geen baan aanbieden, maar wel een stageplek. En inmiddels is die stage zelfs al begonnen.’’ De hele maand juni loopt Barthold stage bij Pfizer. Hij gaat tijdens die stage onder meer onderzoek doen naar het diversiteitsbeleid bij Pfizer. ’’En ik ga me ook in een ander onderwerp verdiepen, maar daar mag ik nog niets over zeggen… wordt vervolgd!’’
 

emma@work

Lees ook de vorige blog over het mentortraject Emma@Work

In de blog ‘Wij zijn een goede match!’ beschrijven Joyce en mentor Hendrien van de Pfizerdivisie zeldzame ziekten bij Pfizer, ook hun ervaring tijdens dit mentorproject. Lees de blog hier.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.