Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloedserieus magazine

Interactief magazine over trombose

Het Bloedserieus magazine kan gratis aangevraagd worden via [email protected] of door het invullen van onderstaand formulier.

Magazine bestellen

Bestel nu gratis

Het magazine ‘Bloedserieus’ is niet alleen bedoeld voor mensen met trombose en hun naasten, maar voor iedereen die meer over trombose wil weten.

In dit magazine wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat trombose is. Ook wordt er ingegaan op hoe je trombose kan herkennen, wat je kunt doen om trombose te voorkomen en wanneer je meer risico loopt. Je leest over het belang van bewegen, het belang van dragen van therapeutisch elastische kousen en je vindt gerichte oefeningen die het ontstaan van een nieuwe trombose mogelijk kunnen voorkomen.

Podcasts Bloedserieus

Naast het lezen van alle informatie kun je ook podcasts beluisteren met experts op het gebied van trombose. Over wat we van de Trombosestichting en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kunnen verwachten op het gebied van trombose. Of de vraag of trombose een ‘te voorspellen ziekte’ kan worden in de nabije toekomst? Over sporten als medicijn en over trombose bij zwangere vrouwen. En Lara deelt haar ervaringen toen ze tijdens haar zwangerschap geconfronteerd werd met trombose.

Scan voor deze podcasts de QR-code in het magazine.

Tom Bos, Directeur-Bestuurder Trombosestichting Nederland over Bloedserieus:

 

Tom bos

“Mensen realiseren zich onvoldoende hoe gevaarlijk trombose is. Kort gezegd raakt bij trombose een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Dat kan inderdaad in een been voorkomen. Van een trombosebeen hebben de meeste mensen wel gehoord. Maar wist je dat een longembolie en een hart- of herseninfarct ook vormen van trombose zijn? De gevolgen hiervan kunnen levensbedreigend zijn. Bovendien is trombose geen ouderdomsaandoening, het kan ook bij jongeren voorkomen.

Een van de doelen van de Trombosestichting is om meer ruchtbaarheid aan trombose te geven. En het leuke is dat dit magazine dit doel met ons deelt. Bloedserieus neemt je op een laagdrempelige manier mee in de wereld van trombose. De algemene informatie is kort en krachtig beschreven. Wil je meer diepgang? Dat kan door simpelweg de QR-codes in het magazine te scannen.”

Drie oefeningen

Oefeningen  die je kunnen helpen om de bloedstroom op gang te houden (en trombose te voorkomen).
 

Billen

Knieën

Kuiten

-

Materialen bestellen

Ik geef toestemming voor gebruik van mijn e-mailadres door Pfizer om op dit adres – voor mij- relevante, waardevolle en gebalanceerde informatie te verstrekken. Meer informatie over het gebruik van je gegevens vind je in onze Privacy verklaring.

Ja, ik geef Pfizer toestemming
Ik geef toestemming voor gebruik van mijn e-mailadres door Pfizer om op dit adres – voor mij- relevante, waardevolle en gebalanceerde informatie te verstrekken. Meer informatie over het gebruik van je gegevens vind je in onze Privacy verklaring.

Pfizer, inclusief moeder-, dochter- en zusterondernemingen en gelieerde partijen, respecteert de vertrouwelijkheid van persoonlijke informatie. Alleen Pfizer, of organisaties die namens Pfizer handelen, hebben toegang tot uw informatie. U hebt te allen tijde het recht uw informatie in te zien of te laten aanpassen. Voor meer informatie over de privacy policy die Pfizer hanteert, verwijzen wij u naar pfizer.nl.

Mocht u medische vragen hebben over Pfizer geneesmiddelen, neem dan contact op met Pfizer Medische Informatie via 0800-633 4636. Wilt u een bijwerking melden, neem dan contact op met Pfizer Drug Safety via [email protected] of bel met 010-4064290.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.