Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese folder over biosimilars

Leestijd: 2 minuten

Wat moet je als patiënt weten over biosimilars? Antwoord op allerlei vragen die je als gebruiker van een biologisch geneesmiddel of een biosimilar zou kunnen hebben, wordt gegeven in de brochure van de Europese Commissie.

Europese folder over biosimilars

De brochure is gemaakt door verschillende partijen, waaronder diverse Europese patiëntenverenigingen, het Europese Medicijn Agentschap en de Europese koepelorganisatie van geneesmiddelbedrijven EFPIA. 

In de brochure wordt eerst het verschil uitgelegd tussen priginele biologische geneesmiddelen en biosimilars. Vervolgens wordt verteld hoe ze worden toegelaten in de Europese Unie. Andere onderwerpen die worden aangestipt zijn onder meer het verschil in onderzoekeisen die aan originele biologische geneesmiddelen en hun biosimilars worden gesteld en wie er nu bepaalt welke medicijnen er in verschillende landen verkrijgbaar zijn. 

Informatie over veiligheid

Ook wordt informatie gegeven over veiligheid, de mogelijkheid om eventueel te switchen van een origineel biologisch geneesmiddel naar een biosimilar en wat er dient te worden gedaan bij het optreden van bijwerkingen. 

Tot slot krijgt de patiënt tips mee voor vragen die hij kan stellen aan zijn arts of apotheker over zijn medicijnen en hoe hij zijn eigen kennis het beste op peil kan krijgen: namelijk door het aandachtig lezen van de bijsluiter zodat alle mogelijke informatie die er is over een medicijn goed en duidelijk is. 

De volledige brochure is te vinden via onderstaande link. 
 

Europese folder over biosimilars

Bronnen

Bronnen

  • De  Europese folder over biosimilars
Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.