Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Jong Pfizer is een kapstok om met collega’s van andere afdelingen samen te werken.’

Leestijd: 3 minuten

“Wat ik zo leuk vind aan werken bij Pfizer? Het is afwisselend en interessant en er zijn veel mogelijkheden en kansen om je te ontwikkelen en door te groeien. Collega’s staan altijd klaar om mee te denken en te helpen en daarbij is het ook nog gewoon heel gezellig.”

Leo Casteel bestelt een kop zwarte koffie in een cafétje in Amsterdam Oost - op loopafstand van zijn huis - terwijl hij vertelt over zijn loopbaan bij Pfizer. “Ik heb over een uur een belangrijke call over tofacitinib, het middel waar ik medisch adviseur voor ben, dus ik zal een beetje doorpraten”, grijnst hij.

Leo casteel pfizer

De 29-jarige Casteel begon zijn loopbaan ooit als fysiotherapeut. “Fysiotherapie is heel praktisch, maar ik miste de onderbouwing. Ik besloot bewegingswetenschappen te gaan studeren, om zo dieper te duiken in de natuurkundige en biomedische kant van bewegen.”

Leo vervolgt: “Toen ik klaar was met die studie wilde ik niet meer terug naar de fysiotherapie, want ik zat helemaal in de cijfertjes en daar voelde ik me goed bij. Dat was het moment dat Pfizer op mijn pad kwam.”

Leo bij Pfizer

Drieënhalf jaar geleden startte Leo’s loopbaan bij Pfizer bij Drug Safety, een afdeling die zich bezighoudt met veiligheidsbeoordelingen en risicobeheer in de onderzoeks-, ontwikkelings- en commerciële fasen van geneesmiddelenontwikkeling.

“Ik leerde meteen veel collega’s kennen bij Pfizer”, vertelt Leo over die tijd. “Ik vond het interessant om ook te zien wat anderen doen. Zo mocht ik een dagje meelopen met een medisch adviseur. Ik kwam erachter dat ik dit superleuk vond. Toen de medisch adviseur met zwangerschapsverlof ging, heb ik haar waargenomen. Daarna ben ik doorgestroomd naar ‘medisch adviseur immunologie en infectieziekten’, de functie waar ik nu zit.”

Nooit in de file

Leo, spraakzaam en bevlogen, zegt: “Zal ik vertellen hoe mijn werkdag eruit ziet? Meestal start ik om 7.30 uur thuis in Amsterdam mijn computer op. Dan check ik mijn mail en doe ik de goedkeuring van commercieel materiaal. Ik probeer altijd files te vermijden, dus vaak rijd ik rond 9.00 uur naar kantoor in Capelle aan den IJssel. In de auto telefoneer ik, of luister ik een podcastje.”

Leo voetbal

De medisch adviseur neemt een teug koffie voordat hij verder gaat. “Het komt trouwens ook voor dat ik niet op kantoor kom, omdat ik afspraken buiten de deur heb, vaak met artsen. Dat plan ik ook altijd buiten de files om. Soms is er ’s avonds een adviesraad, of kan een arts alleen in de avond afspreken, dat vind ik geen punt. Ik heb dus best onregelmatige werktijden.”

“De werkdagen die ik wel op kantoor ben, zijn elke dag anders. Van overleg met commercieel, artsen begeleiden bij een onderzoeksvoorstel tot uitpluizen van publicaties en interactie met collega’s van global. Lekker afwisselend.”
 

Amateurvoetbal in de kelderklasse

“Een voordeel van een onregelmatige werkdag is dat ik ook vrij kan maken voor mijn vriendin, die ook onregelmatige werktijden heeft, of om lekker te sporten.” Leo voetbalt bij LSVV’70 in Leiden, wat volgens eigen zeggen ‘op en top amateurvoetbal in de kelderklasse’ is. Het motto van de club, ‘trainen is voor de talentlozen’, gooit daar nog een schepje bovenop.

Jong Pfizer

Leo doet ook projecten voor Jong Pfizer. Dit is de jongerenafdeling bij Pfizer, waar collega’s onder de 35 zich bij kunnen aansluiten. “Het is een klankbord voor managers en het stimuleert de jongere generatie – waar ik ook nog bij hoor – om projecten te doen die wij belangrijk vinden”, licht Leo toe.

“Bij Jong Pfizer geldt: wat je erin stopt, haal je eruit. Zeker in mijn eerste jaren bij het bedrijf ben ik vrij actief geweest bij Jong Pfizer. Dat was vooral leuk omdat ik op die manier vlot mensen leerde kennen.

Ik was helemaal nieuw in de farmaceutische industrie dus ik vond het interessant om met anderen te praten over hun baan. Wat doen ze eigenlijk bij Regulatory Affairs? Welke zaken spelen er bij Market Access? Door Jong Pfizer raakte ik daar bekend mee en ging ik me automatisch ook meer betrokken voelen bij het bedrijf.”
 

Pfizer CleanTech

“Laatst was er een interne innovation challenge. Met een team van Jong Pfizer collega’s heb ik hiervoor de Pfizer CleanTech verzonnen: een idee hoe Pfizer een toiletblokje kan leveren dat uitgeplaste medicijnresten uit het water filtert en zo bijdraagt aan een schoner milieu.” Er verschijnt een glinstering in de ogen van de Pfizeriaan. “Mijn team heeft de challenge gewonnen!”

‘Er zijn zoveel mogelijkheden bij dit bedrijf.’

“Ik ben betrokken bij een buddysysteem vanuit Jong Pfizer. Daarmee organiseren we bijvoorbeeld welkomstlunches voor nieuwe, jonge werknemers. Erg leuk om nieuwe collega’s op zo’n ontspannen manier te leren kennen.

Ik vind dat er sowieso meer jonge mensen rondlopen dan drie jaar geleden en ik zou hen ook aanraden om zelf iets aan te dragen of een project op te pakken. Spreek gewoon iemand aan of zet een afspraak met een groepje op. Er zijn zoveel mogelijkheden bij dit bedrijf, maar je moet er wel zelf actief naar op zoek gaan.”

‘Ik ken geen enkele collega waar ik niet een gezellig gesprek mee kan hebben.’

“Ik ben heel blij met mijn carrièreswitch van fysiotherapeut naar medisch adviseur bij Pfizer. Het is een uitdagende baan waar je moeilijk uitgeleerd raakt. En de sfeer bij Pfizer is zo leuk, ik ken geen enkele collega waar ik niet een gezellig gesprek mee kan hebben.

Voor nu wil ik hard werken en zo goed mogelijk worden in mijn werk. De volgende stap heb ik nog niet voor ogen maar dat is niet erg. In een business zo interessant en veranderlijk als de onze komen er altijd kansen langs!”

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.