Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Leren leven met nierkanker

De diagnose nierkanker kan je leven volledig veranderen. Eerst moet je wennen aan het feit dat je ziek bent en onderga je een intensieve behandeling. Vervolgens moet je leren leven met nierkanker en de gevolgen ervan. Zowel de ziekte als de behandeling kunnen een grote invloed hebben op je dagelijkse leven, maar ook op je relatie met je partner, vrienden en familie. We wijzen je op enkele hulpmiddelen die je wellicht kunnen helpen.

Untire

Twee derde van de mensen met nierkanker heeft last van vermoeidheid. De app Untire helpt je als je nierkanker hebt (gehad) om je vermoeidheid onder controle te brengen zodat je weer zoveel mogelijk je normale leven kunt leiden. Onlangs is Untire uitgebreid met een module over werk die is ontwikkeld in samenwerking met Pfizer. Je kunt de app downloaden via de App store of Google Play.

Untire

Werk en ziek

Veel mensen met nierkanker willen blijven werken tijdens hun behandeling of hier weer mee beginnen zodra dat kan. Het is belangrijk om hierover te praten met je werkgever. De gesprekshulp voor werknemers en werkgevers kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Deze tool maakt deel uit van de campagne Fijn dat het weer maandag is! Hiermee wil Pfizer aandacht en bewustzijn creëren bij werknemers, werkgevers, zorgprofessionals en de politiek voor het thema werk en ziek.

Werk en ziek

Seksualiteit en intimiteit

Veel mensen met nierkanker ervaren problemen met seksualiteit en intimiteit. Vrijen kan moeizaam gaan en dat kan lichamelijke maar ook psychische oorzaken hebben. Veel mensen durven daar niet met hun partner over te praten. ’’Terwijl problemen op dit gebied juist vaak op te lossen zijn door er over te praten.’’ Lees het interview met uroloog en seksuoloog Henk Elzevier over de invloed van een chronische ziekte op je seksleven.

Seksualiteit en intimiteit
Bronnen

Bronnen

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.