Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Een bijzondere sportdag met Pfizer4all en Rotterdamse kinderen

Leestijd: 3 minuten

13 juni 2019 - “Wij laten ons niet uit het (sport)veld slaan!” De regen valt met bakken uit de hemel, maar met een grote glimlach – en regenponcho’ en paraplu’s – staat een clubje Pfizer collega’s in het Zuiderpark ’s ochtends vroeg de 237 kinderen van basisschool ‘De Wissel’ uit Rotterdam op te wachten.

Een bijzondere sportdag met Pfizer4all en Rotterdamse kinderen | Pfizer Nederland

Het groepje Pfizer collega’s assisteert vandaag bij de Rotterdamse sportweek, die dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden op initiatief van Rotterdam Cares en het Jeugdsportfonds. Sporten is niet alleen gezond maar ook belangrijk voor het ontwikkelen van verschillende sociale vaardigheden. Helaas is sporten voor veel kinderen niet vanzelfsprekend door hun financiële situatie thuis, daarom wordt deze sportweek voor deze kinderen gehouden.

Vrijwilligerswerk

Rotterdam Cares is een organisatie voor flexibel vrijwilligerswerk. Mensen en bedrijven mogen zelf bepalen wanneer en waarbij ze komen helpen als vrijwilliger.

Rotterdam Cares organiseert activiteiten en uitjes voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Dit loopt uiteen van ouderen, daklozen, vrouwen die net in Nederland zijn tot kinderen uit achterstandswijken. Het is daarbij de bedoeling dat werknemers van bedrijven – waar Pfizer er één van is - hierbij assisteren als vrijwilliger. De deelnemende kinderen van vandaag mogen ook na deze sportdag kosteloos een jaar sporten bij een sportclub naar keuze.

Als de bussen aankomen, stroomt het ZAP sportpark in het Zuiderpark in Rotterdam al snel vol met leerlingen. De Pfizercollega’s ontfermen zich meteen over hun twee groepen: team wit bestaat uit 18 enthousiaste en soms verlegen kinderen uit groep drie en team zilver wordt gevormd door 17 bloedfanatieke groep-achters.

Een bijzondere sportdag met Pfizer4all en Rotterdamse kinderen | Pfizer Nederland

Meester en juf

Doordat het nog steeds regent, heeft de kennismaking plaats onder de drie partytenten die op het terrein zijn opgezet. Pfizercollega Jan Willem blijkt in een ver verleden gymdocent te zijn geweest en die skills beheerst hij nog steeds. Met slechts een paar woorden heeft hij de volledige aandacht van de 18 uitgelaten groep drie leerlingen. Jan Willem wordt ook meteen met ‘meester’ aangesproken en al gauw zijn alle Pfizer collega’s voor de kinderen ‘juf’ en ‘meester’.
 

Rollend door de blubber

Na een lange poging ‘de bui af te wachten’ wordt de regen toch maar overwonnen en begeven de teams zich met hun begeleiders naar het eerste onderdeel. Team wit gaat zaklopen: met drie of vier leerlingen samen in een zak naar de overkant. Dit blijkt een hele opgave te zijn en gierend van het lachen rollen de kinderen over de modderige grond. Elif van 7 is opeens haar bril kwijt. Pfizer collega Joyce vist de bril onder een van de zakken vandaan: plat. “Oh, nu kan ik ‘m zo gebruiken!” Elif houdt haar bril voor haar ogen alsof het een monocle is en huppelt vrolijk weg.

‘Lekker bewegen, dan krijg je het warm’

Team zilver dat bestaat uit de luidruchtige en fanatieke leerlingen uit groep acht, staat bij het estafette onderdeel. “Meester, ik heb het koud.” Fatima doet haar beklag vanonder haar capuchon.

Meester Jorn van basisschool de Wissel zegt: “Als je niet aan de beurt bent, dan kun je bewegen op de plaats. Dan maak je jezelf warm’’, terwijl hij jumping jacks voordoet. Fatima begint te springen en te gillen. “Ik zei springen op de plaats, niet schreeuwen’’, lacht meester Jorn.
 

Van de regen in de drup

Na een klein uur rennen, zaklopen, hockeyen en beachvolleybal in de stromende regen heeft niemand meer een droge draad aan het lijf. De jonge kids uit team wit staan timide te bibberen onder de paraplu’s van de ‘meesters’ en ‘juffen’ van Pfizer. Mandy van Rotterdam Cares hakt de knoop door: ’’Iedereen naar de voetbalkantine om op te warmen.” De sportdag wordt afgebroken…

Een bijzondere sportdag met Pfizer4all en Rotterdamse kinderen | Pfizer Nederland

Hele leuke ochtend ondanks de harde regen

Met een lunchpakketje op schoot en een medaille om de nek warmen de kinderen op in de kantine. Hanasa van 6 zegt dat ze nu weer lekker warm wordt, maar dat ze het wel heel jammer vindt dat de sportdag zo snel is afgelopen.

Ook de Pfizer collega’s eten een broodje. “Echt heel jammer dat deze sportdag zo in het water is gelopen,” merkt collega Nick op, terwijl hij een hand door zijn kletsnatte haar haalt. Zijn collega Joyce zegt: “Dit is sneu voor de kinderen, maar aan het weer kan niemand iets doen. Ondanks dat bleef de sfeer goed! Ik zag dat de kinderen aan het genieten waren en dat dit iets bijzonders voor ze is.”

Weer een andere collega, Rianne, vertelt: “ Ik denk dat deze persoonlijke aandacht ook heel belangrijk voor ze is. Dit zijn kinderen die iets hebben meegemaakt en niet vaak dit soort leuke uitjes hebben. Ondanks het weer hebben ze een geslaagde ochtend gehad, dat weet ik zeker. En wij ook!”

Pfizer4all

Pfizer4all is een initiatief van Pfizer dat medewerkers ondersteunt om onder werktijd vrijwilligerswerk te doen.

Pfizer4all heeft al geholpen bij verschillende activiteiten van NL/Rotterdam Cares. Collega’s hebben een gelukswandeling gemaakt met ouderen, zijn op museumsafari geweest met allochtone vrouwen en hebben gebingood met daklozen.

Vandaag is Pfizer met 9 man en vrouw sterk naar het Zuiderpark gekomen. Andere bedrijven die vandaag meededen zijn de Rabobank, Van Lanschot bankiers en een financieel adviesbureau. Elke groep vrijwilligers kreeg een klas toegewezen.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.