Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer/BioNTech leveren 200 miljoen extra doses Comirnaty® aan EU

17 februari 2021

Pfizer en BioNTech SE  hebben vandaag een overeenkomst aangekondigd met de Europese Commissie (EC) voor de levering van nog eens 200 miljoen doses Comirnaty®, het COVID-19-vaccin van de beide bedrijven, aan de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU). De EC heeft de optie om nog een levering van 100 miljoen doses te vragen.

  • Nieuwe overeenkomst brengt totale levering aan de Europese Unie op 500 miljoen doses, met levering verwacht tegen het einde van 2021
  • De Europese Commissie heeft de optie om 100 miljoen extra doses aan te vragen

Deze nieuwe overeenkomst komt bovenop de 300 miljoen doses die al aan de EU zijn toegezegd in 2021 in het kader van de eerste leveringsovereenkomst die vorig jaar is ondertekend. De extra 200 miljoen doses zullen naar verwachting in 2021 worden geleverd, waarbij naar schatting 75 miljoen doses in het tweede kwartaal zullen worden geleverd.

Het totale aantal doses dat tegen eind 2021 aan de EU-lidstaten moet worden geleverd, bedraagt nu 500 miljoen, met de mogelijkheid om dit te verhogen tot 600 miljoen op basis van de optie die in de nieuwe overeenkomst is opgenomen.

Pfizer en Biontech

"We zien in dat meer mensen, zo snel mogelijk, gevaccineerd moeten worden om te helpen dit virus te verslaan en de wereldwijde pandemie onder controle te houden. We werken er onophoudelijk aan om de verdere uitrol van vaccinatiecampagnes in Europa en wereldwijd te ondersteunen door de productiecapaciteit uit te breiden," zei Albert Bourla, voorzitter en Chief Executive Officer, Pfizer. "Met deze nieuwe overeenkomst met de Europese Commissie verwachten we nu genoeg doses te kunnen leveren om voor het eind van het jaar ten minste 250 miljoen Europeanen te vaccineren."

"Brede toegang tot goed verdragen en zeer werkzame vaccins is essentieel om de pandemie een halt toe te roepen. We hebben extra stappen ondernomen om onze productiecapaciteit uit te breiden tot twee miljard doses in 2021," aldus Ugur Sahin, M.D., CEO en medeoprichter van BioNTech. "We starten deze maand met de productie in onze faciliteit in Marburg en hebben ons productienetwerk versterkt met extra partners. We blijven, samen met overheden, autoriteiten en partners op alle niveaus, evalueren hoe we een nog grotere toekomstige behoefte aan onze vaccins kunnen aanpakken."

‘We hebben extra stappen ondernomen om onze productiecapaciteit uit te breiden tot twee miljard doses in 2021.’

Comirnaty wordt geproduceerd in de productielocaties van BioNTech en Pfizer in Europa. De distributie van Comirnaty door de EU-lidstaten zal verder worden bepaald aan de hand van de populaties die zijn geïdentificeerd in EU- en nationale richtlijnen. Wereldwijd streven Pfizer en BioNTech ernaar om tegen het einde van 2021 in totaal ongeveer twee miljard doses te produceren, uitgaande van voortdurende procesverbeteringen, uitbreiding in de huidige faciliteiten en het toevoegen van nieuwe leveranciers en contractfabrikanten, en de geactualiseerde registratietekst met vermelding van zes doses per vial.

Het vaccin, dat is gebaseerd op de eigen mRNA-technologie van BioNTech, is ontwikkeld door zowel BioNTech als Pfizer. BioNTech is de vergunninghouder voor het in de handel brengen in de EU, en de houder van vergunningen voor noodgebruik of gelijkwaardige vergunningen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en andere landen in afwachting van een geplande aanvraag voor volledige vergunningen voor het in de handel brengen in deze landen.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.