Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Ping meets pong en Olympische ervaringen op fanavond

Leestijd: 4 minuten

Meervoudig paralympisch kampioene Kelly van Zon was onlangs de speciale gast tijdens de fanavond van rolstoeltennisser Gerard van Grunsven in het Dorpshuis ’t Slotje in Herpen. Een volle zaal met belangstellenden luisterde aandachtig naar het verhaal van Kelly over haar Paralympische ervaringen.

 Ping meets pong en Olympische ervaringen op fanavond | Pfizer Nederland

De huidige Europees kampioen won goud tijdens de Paralympics in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). Ze is ook verzekerd voor een ticket naar de Spelen in Tokyo volgend jaar. Een doel dat Gerald van Grunsven nog wil bereiken.
 

Gerald vertelde de zaal over zijn nieuwe strategie

Gerald interviewde Kelly over haar ervaringen tijdens de Spelen en haar voorbereidingen op de weg er naar toe. De topsporter met hemofilie vertelde tijdens de fanavond ook over zijn eigen ervaringen en vorderingen het afgelopen jaar. Hij heeft aan verschillende grote internationale toernooien meegedaan, waaronder in Bangkok en Thailand en daar ook verschillende keer eremetaal gehaald.

Maar ondanks de behaalde medailles is het hem nog niet gelukt om zo sterk op de wereldranglijst te stijgen dat een plaats naar Tokyo ook voor hem zeker is. Hij vertelde de zaal daarom over zijn nieuwe strategie: meedoen aan kleinere toernooien en daarnaast zijn speltechniek fijn slijpen door veel trainingsuren te maken.

Toernooi in Stadskanaal

Gerald richt zijn pijlen nu op het Europese Olympisch kwalificatietoernooi dat volgend voorjaar wordt gehouden. Daarnaast vertelde hij nog kort over het wereldranglijsttoernooi in Stadskanaal waar hij binnenkort te vinden is: het eerste internationale toernooi in Nederland sinds 2012.

De belangstellenden konden verder kijken naar een filmpje dat Gerald met behulp van Pfizer heeft gemaakt en dat een inkijkje geeft in zijn dagelijkse leven, van het spuiten van profylaxe, het trainen op sportcentrum Papendal tot zijn bezoekjes aan de fysiotherapeut.

Potje tafeltennissen

En natuurlijk kon er ook een potje worden getafeltennist tegen Gerald: staand of in een rolstoel om te ervaren hoe dat nu aanvoelt.

Tot slot nam ook kunstenaar Hans Weeren even het woord. Weeren vertelde dat kunst en sport niet vaak samenkomen, maar dat hij zich enorm gegrepen voelde door het verhaal van Gerald en zijn weg naar Tokyo. Naar aanleiding daarvan borrelde de inspiratie in hem op en besloot hij een serie van twaalf pentekeningen te maken met de titel ‘Ping meets Pong’.

Pentekening te koop

De pentekeningen uit de serie ‘The Road to Tokyo’ zijn te koop. De opbrengst van de verkoop van de pentekeningen gaat deels naar de stichting van Gerald die er is om voor hem mogelijk te maken om naar toernooien te gaan. Je vindt de tekeningen van Hans Weeren hier.

 

 Ping meets pong en Olympische ervaringen op fanavond | Pfizer Nederland

Wie Gerald op een andere manier wil steunen, kan kijken hoe je dat precies doet via Geralds eigen website. Op zijn site staan ook regelmatig wedstrijdverslagen en ook vind je er zijn levens verhaal.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.