Pandemische paraatheid

Het lijkt alsof de coronapandemie voorbij is. We staan er ook relatief goed voor. Maar we zijn helaas nog niet van corona af. Juist nu het coronavirus evolueert, blijft Pfizer waakzaam. Voor alle Nederlanders maar met name voor de hoogrisicopatiënten. In dit dossier houden wij je op de hoogte van onze inspanningen om de pandemie in toom te houden.

‘Advies coronavaccinatie sterk en duidelijk’

Zestigplussers en andere mensen met een verhoogd risico op ernstige ziekte na coronabesmetting krijgen komende herfst een coronavaccinatie aangeboden. Dit geldt ook voor zorgpersoneel dat direct contact heeft met kwetsbare patiënten, zwangeren en mantelzorgers van hoogrisicopatiënten. Dat adviseert de Gezondheidsraad aan het kabinet. ’’Een sterk en duidelijk advies’’, vindt Marc Kaptein, medisch directeur van Pfizer.

Lees meer

Meer over pandemische paraatheid

Pfizer en de Europese Commissie sluiten overeenkomst

Pfizer heeft bekendgemaakt dat het een overeenkomst voor een reservering van productiecapaciteit is aangegaan met het European Health and Digital Executive Agency (HaDEA) van de Europese Commissie (EC). Dit akkoord biedt de Europese Unie (EU) toegang tot doses van een op mRNA gebaseerd vaccin als er een wordt ontwikkeld om bescherming te bieden tegen een toekomstige pandemieveroorzakende ziekte.

‘Vaccinaties het beste gelijktijdig, op één locatie’

’’We hadden dit advies verwacht, mooi dat het er nu ligt’’, stelt Ted van Essen, voorzitter van de Nationale Influenza Stichting.

Pandemische paraatheid

Marc Kaptein, medisch directeur van Pfizer vertelt in deze video over het belang van 'pandemische paraatheid'.

‘We moeten ons nu snel én goed voorbereiden op dit najaar’

’’Het lijkt alsof de coronapandemie voorbij is. Alleen zijn we helaas nog niet van corona af’’, waarschuwt Marc Kaptein, medisch directeur van Pfizer...

‘Laten we de risicopatiënten niet vergeten’

Vlak bij het huis van Tanja Keurentjes, ‘medical lead’ bij Pfizer, is een grote markt. Als je daar rondkijkt, zie je nog genoeg mensen met een mondkapje rondlopen. ’’Ze willen deelnemen aan de maatschappij. Maar ondertussen zijn ze bang om corona te krijgen.’’ Het is volgens Tanja belangrijk dat we ons met zijn allen meer om deze ruim tweehonderdduizend mensen bekommeren. ’’Het zijn mensen die nog steeds een heel groot risico lopen op ernstige ziekte door corona.’’

Lees meer