Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Blijven werken als je kanker hebt

Als je kanker hebt, staat je leven op zijn kop. Eerst krijg je een diagnose die je moet verwerken en dan moet je wennen aan het leven met een aandoening die je misschien de rest van je leven hebt. Maar na een tijdje verlang je weer naar één ding: terugkeren naar het leven van alledag. Voor veel mensen hoort werken daarbij. Het is goed voor je, ook al kun je het niet op volle kracht.

Werk is goed voor je gezondheid. Het geeft je energie, plezier, afleiding, inspiratie, dagstructuur, financiële onafhankelijkheid, voldoening en het is goed voor je sociale contacten.

Wij willen zorgen dat jij een zo gewoon, zorgeloos mogelijk leven kunt leiden

Je bent eerst vrouw, man, moeder, vader, kind, grootouder, vriendin, vriend, tennispartner, sportmaatje, bioscoopfanaat, luizenmoeder, overblijfvader, collega, heftruckchauffeur, piloot, bakker, directeur én dan pas patiënt.

Onze geneesmiddelen kunnen daaraan bijdragen. Door je te genezen of je een betere kwaliteit van leven te geven. Maar alleen met medicijnen zijn we er niet. Nu verliezen nog altijd veel mensen hun baan als ze ziek worden. Ook lukt het veel mensen niet om na verloop van tijd weer aan de slag te gaan. Of om dat te doen op een manier die zij zelf graag willen.

Daar willen wij iets aan doen, in samenwerking met allerlei partijen, op allerlei manieren en op allerlei niveaus.


We willen werk en ziek zijn bespreekbaar maken op de werkvloer en in de spreekkamer

Wij ontwikkelen hulpmiddelen voor patiënten, werkgevers, artsen en andere zorgprofessionals. Zo hebben we samen met de NFK en Groep Werk en Kanker de ‘Gesprekshulp Werk en Kanker’ ontwikkeld die medewerkers en werkgevers helpt om met elkaar in gesprek te gaan.  Die helpt werknemers en werkgevers om met elkaar in gesprek te gaan. Ook zijn er nascholingen avoor zorgprofessionals over het bespreekbaar maken van werk tijdens de behandeling en het optimaal inzetten van de gesprekshulp.

Gesprekshulp

Download de Gesprekshulp 'Werk en Kanker'

Daarnaast bieden we patiënten informatie over hoe je aan het werk kunt blijven als je ziek bent of weer aan de slag kunt gaan.

We zorgen ook dat we zelf een goede werkgever zijn voor mensen die ziek zijn. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk zeer waardevol voor ons en het is niet meer dan logisch dat we zo goed mogelijk voor hen willen zorgen.
 

We willen werkbehoud voor patiënten met kanker in heel Nederland op de kaart zetten

Ook hebben wij ons aangesloten bij Fit for Work, een brede coalitie van zorgpartners, patiëntenorganisaties, de overheid en bedrijven. Om het onderwerp werk en ziek breed onder de aandacht te krijgen bij werknemers, werkgevers, zorgprofessionals, zorgverzekeraar en de politiek.

Zodat het niet alleen voor ons, maar voor iedereen vanzelfsprekend wordt dat jij kunt blijven werken als je kanker hebt.

Meer over werken als je ziek bent

Wilt u meer lezen over het onderwerp Werken als je ziek bent? Op deze pagina vind u meer informatie.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.