Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Ready Rufus

Een grappig en leerzaam bordspel over hemofilie voor kinderen van 6-10 jaar.

Kinderspel Ready Rufus-hemofilie

Een grappig en leerzaam bordspel over hemofilie voor kinderen van 6-10 jaar.

“Professor Tapps is verdwenen! Vind hem terug door kriskras over het bord te bewegen. Voor je de professor vindt, moet je eerst wat vragen beantwoorden. In je zoektocht ga je langs diepe plassen, door fluisterbossen, mistige moerassen en glibberige bergen.”

Je gooit met een dobbelsteen om verder te kunnen en kan kaartjes verdienen door vragen goed te beantwoorden. Zo leren jij en je medespelers van alles over hemofilie.

Waarom een bordspel in deze digitale wereld? Welke functie heeft een bordspel vandaag de dag nog in families, op school of tijdens andere sociale contacten? De technologische mogelijkheden zijn vandaag de dag zo ver ontwikkeld dat het soms zelfs sociaal gedrag heeft vervangen. 

Een bordspel stimuleert sociale interactie wat op zichzelf weer kan leiden tot versterken van de (familie-)band, verbetering van de woordenschat, stimulatie in nummer- en vormherkenning, sociale vaardigheden, spelenderwijs leren, en leren winnen en verliezen

Dit spel kun je spelen met je familie, je vriendjes, op school, op de sportclub of bijvoorbeeld op kamp. Weet jij het antwoord op alle vragen? Misschien weet jij wel meer dan de rest!

Het spel kun je lenen bij jouw hemofiliebehandelcentrum, vraag het daar aan je verpleegkundige.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.