Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Pfizer corona-update

Leestijd: 6 minuten

Allereerst willen wij onze dank uitspreken voor het werk dat alle zorgprofessionals in de zich snel ontwikkelende situatie rondom COVID-19 verrichten. Meer dan ooit wordt het belang van een goed functionerende gezondheidszorg en haar professionals duidelijk.

Pfizer ziet de bezorgdheid van de samenleving met betrekking tot de zich continu ontwikkelende situatie. We doen alles wat we kunnen om te reageren op de COVID-19 pandemie en hebben proactieve stappen en maatregelen ondernomen om de gezondheid en veiligheid van onze collega's te waarborgen, de levering van onze geneesmiddelen aan patiënten te handhaven en de verspreiding van deze ziekte te beperken, te stoppen en ultiem te voorkomen.

Pfizer Corona-update | Pfizer Nederland

Vrijwilligerswerk en samenwerking

Sinds 12 maart werken alle medewerkers van Pfizer vanuit huis, dit zal zo blijven tot ten minste 20 mei. Tot minimaal deze datum worden alle persoonlijke ontmoetingen en afspraken verplaatst of wordt er een online video conference/telefonisch alternatief aangeboden.

Wij hebben wereldwijd zorgprofessionals, waaronder artsen en verpleegkundigen, in dienst. Velen, waaronder verschillende Nederlandse werknemers, voelen zich geroepen om hun gemeenschap te ondersteunen bij de diagnose en behandeling van patiënten met het coronavirus. We respecteren hun onbaatzuchtigheid om te helpen en hebben een beleid opgesteld dat deze collega's tot 13 weken betaald verlof, of langer indien nodig, toestaat om deze steun te verlenen.

Mochten er zaken zijn waar Pfizer - op wat voor manier dan ook - aan kan bijdragen of meehelpen, dan horen wij dit uiteraard graag. Dit is een wereldwijde pandemie, die een wereldwijde inspanning vereist. We gaan met elkaar deze huidige gezondheidscrisis te lijf.
 

Beschikbaarheid geneesmiddelen

Vooralsnog hebben wij als gevolg van COVID-19 geen verstoring van de productie en distributie van geneesmiddelen. Uiteraard is dit onze hoogste prioriteit.

Pfizer controleert de aanvoer van onze geneesmiddelen consequent en zorgvuldig.

We beheren een van de meest geavanceerde toeleveringsketensystemen in de sector, met meer dan 40 Pfizer-vestigingen en meer dan 200 leveranciers wereldwijd, die productiecapaciteit en flexibiliteit bieden als dat nodig is.

Onze productie- en ‘supply chain’professionals werken non-stop om ervoor te zorgen dat Pfizer-medicijnen beschikbaar blijven voor patiënten. We hebben uitgebreide voorbereidingsplannen geïmplementeerd. Tot nu toe hebben we geen onderbreking gezien in onze toeleveringsketen. Onze fabrieken, zelfs die in de hardst getroffen gebieden, zijn operationeel.

We hebben tevens de productie verhoogd en de vraag naar de meest urgente geneesmiddelen verschoven.  Verder zijn op veel locaties overuren gemaakt om aan de behoeften van patiënten te voldoen. We hebben ook een verbeterd proces van vraagbewaking en orderbeheer geïmplementeerd én een verbeterd logistiek controleprogramma opgezet om ervoor te zorgen dat onze geneesmiddelen vanuit onze vestigingen bij onze klanten terechtkomen.

In het onverhoopte geval dat wij toch met productie- en/of distributieproblemen worden geconfronteerd, zullen wij dit tijdig melden.
 

Pfizer wetenschap – potentieel vaccin

Al 170 jaar lang houden onze wetenschappers en deskundigen zich bezig met wereldwijde uitdagingen op het gebied van gezondheid en ziekte. Pfizer heeft vele innovatieve vaccins en therapieën geïntroduceerd, juist ook voor patiënten die lijden aan besmettelijke ziekten. In het geval van COVID-19 zijn we daarom vastbesloten om antivirale geneesmiddelen en vaccins tegen het coronavirus te ontwikkelen om deze pandemie fundamenteel aan te pakken.

Pfizer Corona-update | Pfizer Nederland

Pfizer heeft een vijfpuntenplan uitgebracht waarin de biofarmaceutische sector wordt opgeroepen om  zich te verbinden tot een ongekende samenwerking om COVID-19 te bestrijden. Pfizer neemt het voortouw en heeft bekend gemaakt dat zij samen met BioNTech werkt aan de ontwikkeling en distributie van een potentieel mRNA coronavirus vaccin dat gericht is op het voorkomen van COVID-19 besmetting.

Pfizer heeft als onderdeel van het vijfpuntenplan om COVID-19 te bestrijden, veiligheidsgegevens gedeeld over de combinatie azitromycine-hydroxychloroquine. Azitromycine is een geneesmiddel dat door Pfizer ontwikkeld is. Wij delen deze informatie om de vele bedrijven en organisaties te helpen die met spoed werken aan mogelijke oplossingen voor de bestrijding van deze ongekende gezondheidscrisis.

Onze klinische studies

Pfizer Corona-update | Pfizer Nederland

Om tijdens deze ongekende crisis het gezondheidssysteem te ontlasten, pauzeren we gedurende drie weken de rekrutering van nieuwe patiënten van nieuwe en lopende klinische studies. Deze rekruteringspauze zal niet van toepassing zijn op studies voor patiënten met levensbedreigende aandoeningen die weinig of geen andere therapeutische opties hebben, waaronder verschillende oncologische studies en ons Duchenne-gentherapieprogramma.

Belangrijk is ook dat deze beslissing geen invloed zal hebben op de start van de COVID-19 vaccinstudie met BioNTech, noch op onze intentie om met ongekende snelheid onze antivirale geneesmiddelen te ontwikkelen die van kritisch belang zijn in deze crisis.

Ten slotte heeft deze beslissing ook geen invloed op studies waarin alle patiënten al gerekruteerd zijn. We hebben een belangrijke verantwoordelijkheid voor de patiënten die momenteel aan onze klinische studies deelnemen. De rekruteringspauze zal onderzoekers en Pfizer in staat stellen om ons te concentreren op deze, vaak kwetsbare, patiënten.

We zullen binnen drie weken de noodzaak van deze beslissing herzien en dan een nieuwe update geven. We hopen vanzelfsprekend dat we zo snel mogelijk de rekrutering kunnen hervatten.

Bereikbaarheid Pfizer

Ondanks het feit dat wij thuis werken, zijn wij gewoon bereikbaar. Net als altijd zijn alle Pfizermedewerkers telefonisch en per e-mail te bereiken.

Wij kunnen ons voorstellen dat patiënten naar aanleiding van de huidige COVID-19-situatie vragen hebben over hun Pfizer-medicatie en/of ziektespecifieke vragen. Wanneer u vragen heeft over het coronavirus en het gebruik van medicijnen van Pfizer, dan kunt u gratis bellen naar 0800 - MEDINFO (6334636).

Heeft u ziektespecifieke vragen? Dan adviseren we u om contact op te nemen met uw behandelend arts en/of op deze pagina te kijken voor websites waar per indicatie meer informatie is te vinden.

Voor zorgprofessionals is alle informatie over onze geneesmiddelen en diensten ook beschikbaar op ons PfizerPro-platform.

Afsluitend

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we de coronavirusuitbraak spoedig de baas zijn. In de tussentijd: wees verstandig, blijf gezond en zorg goed voor elkaar.

 

Wiebke Rieb en Marc Kaptein

Algemeen directeur en medisch directeur Pfizer Nederland

Pagina beoordelen Like Dislike