Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcastserie ‘Licht Ontvlambaar’ over leven met artritis

‘Licht Ontvlambaar’ is de titel van de podcastserie die reumatoloog Pascal de Jong en communicatiespecialist Carla Schenk presenteren over allerlei relevante onderwerpen rondom behandelen van of leven met artritis. In de podcastserie komen diverse thema’s aan bod die belangrijk kunnen zijn voor patiënten, maar die niet altijd in de spreekkamer besproken worden.

Beluister de podcast

De onderwerpen die voorbij zullen komen lopen uiteen van seksualiteit, de impact van voeding, verslaving en allerlei andere thema’s die behandelaren of patiënten bezighouden, maar waar lang niet altijd tijd voor is om uitgebreid bij stil te staan.

Breed scala van experts

Daarom praten dr. Pascal de Jong, reumatoloog uit het Erasmus MC en Carla Schenk in elke aflevering met een andere deskundige.

Bijvoorbeeld een reumatoloog, bewegingsexpert, psycholoog of voedingsdeskundige. Om zo relevante onderwerpen van verschillende kanten te kunnen belichten.
 

De deskundigen geven vooral praktische tips

‘Licht Ontvlambaar’ staat voor het lichte en toegankelijke karakter van de discussie gecombineerd met de opvlamming van de ziekte. Het zijn geen zware wetenschappelijke gesprekken.

De afleveringen zijn er vooral voor bedoeld om u als zorgprofessional aan het denken te zetten over thema’s waar u wellicht niet dagelijks over praat. Mogelijk helpt het u om te weten dat er eenvoudige oplossingen kunnen zijn die voor het oprapen liggen en die u niet meer tijd hoeven te kosten. Simpelweg door een podcast te luisteren krijgt u praktische tips.
 

‘Licht Ontvlambaar’ kan ook interessant zijn voor uw patiënten

De podcastafleveringen duren gemiddeld een half uur. Dat betekent dat u ze makkelijk kunt luisteren in de auto of op de fiets op weg naar huis, tijdens het sporten of een wandeling. Hoewel de serie in eerste instantie bedoeld is voor zorgprofessionals, zijn de afleveringen wellicht ook interessant voor uw patiënten en hun directe omgeving. Patiënten zijn tenslotte ervaringsexperts. U vindt een overzicht van alle (nieuwe) afleveringen via deze link.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.