Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Als je ziek bent, verlang je naar een gewone dag

Als je ziek wordt, staat je leven op zijn kop. Eerst krijg je een diagnose die je moet verwerken en dan moet je wennen aan het leven met een aandoening die je misschien wel de rest van je leven hebt. Maar na een tijdje verlang je weer naar één ding: een zo zorgeloos mogelijk leven leiden.
 

brandstory

Je wil snel terug naar het leven van alledag en dat alles weer wordt zoals het was. Voor veel mensen hoort werken daarbij. Het is goed voor je gezondheid, ook al kun je het niet op volle kracht. Werk geeft je energie, plezier, afleiding, inspiratie, dagstructuur, financiële onafhankelijkheid, voldoening en het is goed voor je sociale contacten.  


Wij willen zorgen dat jij een zo gewoon, zorgeloos mogelijk leven kunt leiden 

Je bent eerst vrouw, man, moeder, vader, kind, grootouder, partner, vriend, vriendin, tennispartner, sportmaatje, bioscoopfanaat, reisgek, boekenwurm, luizenmoeder, overblijfvader, collega, heftruckchauffeur, piloot, bakker, directeur én dan pas patiënt. 

Onze geneesmiddelen kunnen daaraan bijdragen. Door je te genezen of je een betere kwaliteit van leven te geven. Maar alleen met medicijnen zijn we er niet.  Nu verliezen nog altijd veel mensen hun baan als ze ziek worden. Ook lukt het veel mensen niet om na verloop van tijd weer aan de slag te gaan. Daar willen wij iets aan doen, in samenwerking met allerlei partijen, op allerlei manieren en op allerlei niveaus. 

We willen werk en ziek zijn bespreekbaar maken op de werkvloer en in de spreekkamer

Wij ontwikkelen hulpmiddelen voor jou, werkgevers, artsen en andere zorgprofessionals. Daarnaast bieden we informatie over hoe je aan het werk kunt blijven als je ziek bent of weer aan de slag kunt gaan.

We zorgen ook dat we zelf een goede werkgever zijn voor mensen die ziek zijn. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk zeer waardevol voor ons en het is niet meer dan logisch dat we zo goed mogelijk voor hen willen zorgen.  

 
We willen werkbehoud in heel Nederland op de kaart zetten

Ook hebben wij ons aangesloten bij Fit for Work, een brede coalitie van zorgpartners, patiëntenorganisaties, de overheid en bedrijven. Om het onderwerp werk en ziek breed onder de aandacht te krijgen bij werknemers, werkgevers, zorgprofessionals, zorgverzekeraar en de politiek. 

Zodat het niet alleen voor ons, maar voor iedereen vanzelfsprekend wordt dat jij kunt blijven werken als je ziek wordt.  

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.