Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Heldere animatiefilm over bijnierschorsinsufficiëntie

Leestijd: 1 minuut

Het BijnierNet heeft een heldere, korte animatiefilm gemaakt over wat de Ziekte van Addison ofwel bijnierschorsinsufficiëntie nu precies is. Het filmpje is bedoeld voor patiënten en mensen in hun omgeving.

Ziekte van Addison

‘Het begint vaak onopvallend. Je kunt heel bruin worden…valt af en alles is snel te veel’, vertelt een voice over. ‘Maar tja, het kan vanalles zijn. Maar dan wordt het erger. Je krijgt overal pijn, wordt misselijk en je kan heel veel trek krijgen in zout eten.’

Dit zijn allemaal vage klachten, besluit de voice over. Waarna wordt gesteld dat deze verschijnselen echter ook kunnen horen bij de Ziekte van Addison ofwel bijnierschorsinsufficiëntie. 

In het filmpje dat te vinden is via deze link wordt verder uitgelegd hoe dat komt en wat je er aan kunt doen. Ook worden patiënten gewaarschuwd voor stress. Wanneer ze veel stress krijgen, kan dit opnieuw leiden tot ziekteverschijnselen. 

Patiënten krijgen tot slot de boodschap om hun omgeving in te lichten over het feit dat ze de Ziekte van Addison hebben, zodat zij altijd kunnen helpen als dit nodig is. 

Bronnen

Bronnen

  • Animatiefilm over bijnierschorsinsufficiëntie van het Bijniernet.
Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.