Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Wij willen kanker zo leefbaar mogelijk maken

Leestijd: 4 minuten

Elk jaar krijgen 116.000 mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. Hoewel het gelukkig zo is dat steeds meer mensen hiervan genezen of nog jaren met goede kwaliteit kunnen leven, overlijden er elk jaar ook ruim 153.000 mensen aan kanker. Dat zijn er 153.000 te veel. Er valt dus nog veel te verbeteren aan de oncologische zorg. Niemand meer verliezen aan kanker, dat is de doorbraak waar we naartoe werken.

Wij willen kanker zo leefbaar mogelijk maken

De diagnose kanker komt als donderslag bij heldere hemel. Het kost tijd om de diagnose te verwerken en moet je aanpassen aan de zware behandelingen die je krijgt. Zeker als de ziekte niet meer te genezen is. Gelukkig blijken er wel vaak behandelingen te zijn die mensen meer tijd en een goede kwaliteit van leven geven. Ook zijn mensen opgelucht wanneer ze een kankersoort blijken te hebben die minder vaak voorkomt en er toch een behandeling mogelijk is. Want iedere patiënt telt.

Iemand die ziek is, wil nog zo lang genieten van mooie dingen in het leven. Genieten van zijn familie, nog een mooie reis maken of eindelijk piano leren pelen. Of misschien geniet hij of zij wel van de ‘gewone dingen’ in het leven, zoals werken. Knuffels van je familie of vrienden of intimiteit met je partner kunnen daar ook bij horen. Of dit nu een paar maanden of nog een aantal jaar is. Bij Pfizer werken wij elke dag keihard, samen met anderen, om mensen met kanker weer een zo gewoon mogelijk leven te geven.

Dag in, dag uit zoeken wij met hart en ziel naar nieuwe geneesmiddelen en andere innovaties om het leven van mensen met kanker te verbeteren.

We maken innovatieve geneesmiddelen, biosimilars en vaccins en doen veel onderzoek.

Dat doen we wereldwijd om de werkingsmechanismen van het menselijk lichaam te begrijpen en te leren waardoor DNA-schade die kanker veroorzaakt, ontstaat.

Vaak doen we dit samen met anderen, uiteenlopend van universiteiten, onderzoeksinstituten, wetenschappers, ziekenhuizen tot (bio-)techbedrijven.

Samen met hen maken we het mogelijk dat de patiënt zo snel mogelijk toegang heeft tot het beste geneesmiddel.

We streven continu naar verbetering van de kennis (wetenschap) binnen de oncologie.

Om dit te bereiken steunen we onderzoekers, zorgprofessionals en patiënten in het doen van onderzoek. Op die manier laten we de zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen steeds sneller, efficiënter en nauwkeuriger verlopen. Onze missie is mensen met kanker zo snel mogelijk toegang te geven tot de beste beschikbare medicijnen en zorg die hen kunnen genezen, meer tijd bieden of een betere levenskwaliteit geven.

 

kanker zo leefbaar mogelijk maken

Om de levenskwaliteit van mensen met kanker te verbeteren werken we met andere betrokken partijen aan veel projecten.

Dat doen we omdat een behandeling uit meer dan alleen medicijnen bestaat. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun best voelen, ook als ze kanker hebben. Zo zetten wij er ons voor in dat iedereen die ziek wordt, kan blijven werken. Of maken we onderwerpen als seksualiteit bij borstkanker bespreekbaar. Hierbij zoeken we voortdurend naar partners waarmee we kunnen samenwerken. Om er samen voor mensen met kanker te zijn in alle fases van hun ziekte.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.