Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Video's over leven met CML

Wat is chronische myeloïde leukemie? De diagnose chronische myeloïde leukemie (CML) kan een grote impact hebben op jouw leven en dat van je omgeving. Het is een vorm van bloedkanker die zich vaak langzaam ontwikkelt en die je de rest van je leven hebt. CML ontstaat in je beenmerg. Maar wat gebeurt er precies? Een serie heldere animatiefilmpjes geeft helder antwoord op deze en andere vragen.

Wat is chronische myeloïde leukemie?

De naam chronische myeloïde leukemie bestaat uit drie woorden. In deze animatievideo wordt precies uitgelegd wat dit samen betekent, hoe CML ontstaat en wat er gebeurt in je lichaam.


Hoe ontstaat chronische myeloïde leukemie?

Chronische myeloïde leukemie (CML) wordt veroorzaakt door een foutje in het erfelijk materiaal (DNA) van je beenmergcellen. In deze video wordt eenvoudig uitgelegd hoe CML zich ontwikkelt.


De diagnose chronische myeloïde leukemie

Vaak ontwikkelt CML zich langzaam en wordt het pas ontdekt als je na een reeks vage klachten bij de hematoloog komt. In dit filmpje wordt verteld over de verschillende onderzoeken die je ondergaat.


Chronische myeloïde leukemie en het zorgpad

Als je behandeld wordt voor CML, krijg je te maken met allerlei zorgverleners, zoals een hematoloog, een verpleegkundig specialist en een diëtist. In dit filmpje wordt uitgelegd wat zij doen.


Leven met CML

Chronische myeloïde leukemie (CML) kan een grote impact hebben op jouw leven en je vermogen om allerlei activiteiten te ondernemen zoals werken. Deze video geeft je praktische tips.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.