Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

AGILE Hoe vergroot je snelheid en wendbaarheid?

Praktijkvoering Fysieke bijeenkomst ACCR PT: 1

Een korte en inspirerende introductie op het thema Agile.

Onder invloed van digitalisering en globalisering neemt de onvoorspelbaarheid en dynamiek in onze maatschappij toe. De verwachting is dat dit de komende decennia nog verder zal toenemen.

Hoe ga je daar in de praktijk mee om? Hoe kun je flexibiliteit en wendbaarheid vergroten maar toch kwaliteit leveren en voorspelbaar zijn? Wat is er qua organisatie, werkwijzen en mindset nodig om op deze vraag aan snelheid en wendbaarheid een goed antwoord te bieden?

In de praktijk blijkt een agile mindset en blijken agile werkwijzen een effectieve en werkbare oplossing te bieden. Maar wat is dat dan precies: Agile? Waarom is dat zo populair, hoe werkt het precies en wat betekent dat concreet voor jouzelf in je dagelijkse praktijk?

In een lezing van 1 uur biedt prof.dr.ir. Rini van Solingen (hoogleraar TU-Delft en auteur van een groot aantal managmementboeken over dit onderwerp) een korte en inspirerende introductie op het thema Agile.

Alvast kennis maken met de nascholing? Beluister dan de Podcast.

Doelstelling

Deze nascholing beoogt u zo adequaat mogelijk te informeren over het waarom, hoe en wat van agile werken in de praktijk.
In dit licht wordt de meest relevante theoretische modellen besproken, geillustreerd met praktijkvoorbeelden, en wordt kort gekeken waar hiervan direct kan worden overgenomen in uw dagelijkse praktijk.
 

Inhoud

Deze lezing van 1 uur gaat vooral in op het waarom en hoe achter Agile. Het behandelt de impact van toenemende onzekerheid en onvoorspelbaarheid in de praktijk, en wat daar aan te doen. Daarnaast biedt het een eerste inkijk in empirische werkwijzen door de introductie van iteratief handelen, de opzet van het Scrum raamwerk, uitgelegd aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.

Het belangrijkste leerdoel van deze lezing van 1 uur is het opbouwen van kennis rond het waarom, hoe en wat van agile werken in de praktijk.
 

Nascholing voor

Ziekenhuisapotheker

Docent

Prof.Dr.Ir. Rini van Solingen is spreker en auteur van diverse best-selling managementboeken, zoals: Agile, De kracht van Scrum, De Bijenherder, Formule-X, Agile werken in 60 minuten, en Agile Transformeren. Hij is deeltijd hoogleraar aan de TU-Delft (faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica), geeft zeer regelmatig les aan Business Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s en is tevens CTO bij Prowareness We-On.

Duur nascholing

De duur van de groepsbijeenkomst is 1 uur

Accreditering

Accreditering kan door Pfizer bv voor 1 uur worden aangevraagd bij de NVZA.

Aantal deelnemers

5 – 10.

Eigen bijdrage

In overleg met uw Pfizer contactpersoon wordt de hoogte van de eigen bijdrage vastgesteld. De eigen bijdrage is afhankelijk van de kosten die door uzelf worden gedragen, zoals accreditatie, locatie en catering.

Datum en locatie

Datum en locatie worden in overleg met u bepaald

Deelname

Bent u geïnteresseerd? Uw contactpersoon bij Pfizer informeert u graag over de mogelijkheden om deze nascholing in uw directe omgeving of specifiek voor uw samenwerkingsverband te organiseren. Voorwaarde is wel dat er minimaal 5 deelnemers zijn.

 

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met Pfizer Nascholing via: [email protected]
 

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.