Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisopleiding Musculoskeletale echografie voor Reumatologen

Inflammatie & immunologie E-Learning ACCR PT: 33

Wie verder kijkt ziet meer! Als reumatoloog kunt u letterlijk uw inzicht verdiepen. De diagnostiek krijgt een extra dimensie als we onder de huid van onze patiënt kunnen kruipen. Met musculoskeletale echografie is het mogelijk om de inwendige weke delen zoals spieren, pezen en slijmbeurzen real-time te bekijken. Niet alleen heldere beeldvorming van afwijking in anatomische structuren maar ook het echte bewegingsverloop - een dynamische beeldvorming!
 

Bekijk alvast de preview van de e-learning

Deze e-Learning is ontwikkeld in samenwerking met een externe partij.

Doelstelling

De basisopleiding musculoskeletale echografie wordt aanbevolen aan reumatologen zonder ervaring of die behoefte hebben aan een gedegen opfriscursus. Deze cursus geeft een goede fundering om echografie met vertrouwen toe te passen in de dagelijkse praktijk. Competent en efficiënt scannen maakt vroege diagnose en het implementeren van echo gecontroleerde treat to target strategieën mogelijk. Daarnaast is echografie behulpzaam als biofeedback om de patiënt inzicht te geven in de grondslag van de klacht en de behandelnoodzaak of juist ter geruststelling.

Tijdens de cursus wordt er zoveel mogelijk hands-on geoefend om de anatomie geprotocolleerd en dynamisch in beeld te brengen. Deze cursus is een gedegen voorbereiding op de IRON certificering. Zie de richtlijnen op: https://www.nvr.nl/werkgroep-iron/

Download de brochure

Inhoud nascholing

  • De cursist heeft na het volgen van de basisopleiding theoretische kennis over de toepassingsmogelijkheden, indicaties en limitaties van MSK echografie in reumatologie.
  • De cursist kan een echoapparaat bedienen, de patiënt positioneren, de probe hanteren en beelden vervaardigen en opslaan m.b.v. de toolcard voor betrouwbaar scannen.
  • De cursist heeft kennis van de fysica principes om het beeld te kunnen optimaliseren, artefacten en valkuilen te herkennen.
  • De cursist is in staat de echografische weergave van musculoskeletale structuren te herkennen.
  • De cursist kan de schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie, enkel en voet geprotocolleerd in beeld brengen conform de IRON richtlijnen.
  • De cursist kan veel voorkomende afwijkingen en pathologie signaleren: gewrichtseffusie, synoviale hypertrofie, tenosynovitis, enthesopathie, complete pees ruptuur, calcificaties, bursitis, erosies en osteofyten, m.b.v. de pathologie toolcard.
  • De cursist kan beelden van annotatie voorzien en zorgen voor een adequate verslaglegging ter ondersteuning van de diagnose, monitoring en behandeling.
     
Nascholing voor

Reumatologen

Docent

De nascholing is ontwikkeld door SonoSkills. SonoSkills biedt sinds 2010 musculoskeletale echografie cursussen aan zowel eerste- als tweedelijnszorgprofessionals. Jaarlijks doceert SonoSkills in zo’n 25 landen meer dan 120 cursussen. In Nederland biedt SonoSkills reumatologen een multilevel life long learning programma aan, van basisopleiding tot advanced cursussen.

Duur nascholing

4 losse dagen van 8 uur en 15 uur E-learning

Accreditering

Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVR voor 33 uur

Aantal deelnemers

6

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage voor deze nascholing bedraagt € 400 ,--inclusief 21% BTW.

Datum en locatie

N.v.t.

Voorbereiding

De basisopleiding wordt ondersteund door een protocollenboek, toolcard, hand-out en E-learning voor een gedegen voorbereiding en waardevol naslagwerk. Na je inschrijving voor de basisopleiding echografie krijg je 6 maanden kosteloos toegang tot het unieke, Engelstalige E-learning-platform met wel 170 korte videolessen, totaal zo’n 15 uur aan inhoud. Nadien is het mogelijk om tegen betaling langer van de E-Learning-omgeving gebruik te maken.

Bekijk alvast de preview van de e-learning

Deelname

Pfizer stelt u graag in de gelegenheid om deze nascholing in uw directe omgeving bij te wonen. Met als bijkomend voordeel dat u naschoolt met voor u bekende collegae en ook de mogelijkheid heeft om regionale casuïstiek in te brengen.

Bent u geïnteresseerd? Uw contactpersoon bij Pfizer informeert u graag over de mogelijkheden om deze nascholing in uw directe omgeving of specifiek voor uw samenwerkingsverband te organiseren. Voorwaarde is wel dat er minimaal 6 deelnemers zijn.
 

Bevestiging

Na ontvangst van uw aanmelding bevestigen wij uw inschrijving binnen 5 werkdagen. Een week voor aanvang van de nascholing zullen wij u nogmaals attenderen op uw deelname en ontvangt u tevens een deelnemerslijst.
 

Meer weten?

Heeft u de gegevens van uw contactpersoon bij Pfizer niet bij de hand? Neemt u dan gerust contact op met Pfizer Partners in Practice via  010 – 406 42 60.© 
 

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.