Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast: ‘Wie is er verantwoordelijk voor verantwoord medicijngebruik in de apotheek?’

Praktijkvoering Podcast ACCR. PT.1

Wie is er verantwoordelijk voor goed en veilig medicijngebruik in de apotheek? Luister nu naar de eerste van een serie podcasts met gezondheidsjurist Jolanda van Boven die antwoord geeft op deze vraag. Patiënten krijgen tijdens hun behandeling steeds vaker te maken met verschillende zorgverleners, waaronder de apotheker. Een goede samenwerking tussen zorgverleners is belangrijk, maar niet altijd eenvoudig.

Beluister podcast

Op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is daarom de ‘Handleiding verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking in de zorg’ ontwikkeld door de KNMG in samenwerking met andere medische beroepsorganisaties.

Jolanda van Boven vertelt hierover. Zij is gezondheidsjurist en directeur van Van Boven Juridisch Adviesbureau voor de Gezondheidszorg. Haar bureau geeft onderwijs en adviezen op het gebied van gezondheidsrecht en arbeidsrecht aan zorginstellingen en zorgprofessionals. Ook is ze voorzitter van diverse klachtencommissies en van een medisch-ethische toetsingscommissie.

Tijdens de podcast vertelt Jolanda van Boven over het belang van de handreiking en hoe deze kan bijdragen aan goed en veilig medicijngebruik.

De podcast duurt een klein uur en is te beluisteren via deze link. Wie de podcast beluistert kan er 1 accreditatiepunt mee verdienen, die is toegekend door de KNMP en de NVZA. Bent u apotheker of een andere zorgprofessional en bent u geïnteresseerd in andere podcasts of nascholingen in een andere vorm? Kijk dan vooral eens op www.pfizer.nl/nascholingen voor meer informatie.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.