Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar Amyloïdose in de Cardiologische Praktijk

Cardiologie E-Learning ACCR. PT 1

Cardiale amyloïdose is een aandoening die behoort tot de groep van zeldzame ziekten. Als de patiënt niet op tijd wordt gediagnosticeerd en behandeld, kunnen de gevolgen desastreus zijn. Speciaal voor verpleegkundig specialisten cardiologie en physician assistants heeft Pfizer het initiatief genomen een webinar te organiseren over dit belangwekkende onderwerp.

Bekijk de on demand webinar

Onder leiding van moderator Suzanne Spliethoff komen tal van belangrijke aspecten van cardiale amyloïdose aan de orde in ongeveer een uur tijd. Zij praat met een tweetal verpleegkundig specialisten Marlies Niesing-Lut, verpleegkundig specialist uit het Alrijne ziekenhuis te Leiderdorp en Gun Verhaest, verpleegkundig specialist uit het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam. Beiden houden ze zich al langere tijd bezig met dit boeiende maar nog steeds voor velen onbekende onderwerp. Daarnaast zijn er ook vragen voorgelegd aan Dr. Christian Knackstedt, cardioloog uit het Maastricht UMC+. Dr. Knackstedt is een van de cardiologen van het landelijke expertisenetwerk amyloïdose.
 

Doelstelling

In dit webinar wordt gesproken over het ziektebeeld cardiale amyloïdose. Aan de hand van casuïstiek wordt ingegaan op de red flags om dit ziektebeeld te herkennen. Welke rol kan de verpleegkundig specialist of PA hierin spelen. Daarnaast wordt er ook ingegaan op de behandeling van patiënten met cardiale amyloïdose vanuit verpleegkundig perspectief.
 

Inhoud

  • Wat is cardiale amyloïdose
  • Waar loop je tegenaan vanuit de casuïstiek als verpleegkundig specialist
  • De red flags en diagnostiek
  • Samenwerking met de Expertise-, en behandelcentra
  • ESC HF richtlijnen en position paper amyloïdose
  • Behandelen en begeleiding van cardiale amyloïdose patiënten
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.