Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship bij Pfizer en Talent for Care iets voor jou?

Ben jij bijna of net afgestudeerd in de richting Science, Healthcare of business? Wil én durf jij een verschil te maken in de zorg? Ben je ambitieus en wil je jezelf ontwikkelen? Ben je nieuwsgierig, durf je jezelf te laten zien en geloof je in de kracht van netwerken? Ben je strategisch en analytisch sterk én een echte teamplayer? Wie weet is een twee jaar durend traineeship bij Pfizer en Talent for Care dan iets voor jou.  

 

Aanmelden Talent for Care

Pfizer en Talent for Care hebben hetzelfde doel: streven naar betere zorg voor patiënten. Ondertussen is er nu en in de toekomst een continue stroom van nieuwe, vaak technologische zorgvraag die ook nog eens telkens verandert. Dat vraagt om slimme oplossingen, nieuwe manieren van (samen)werken en leiderschap. Om dat te bereiken hebben we als organisaties de handen ineengeslagen.  

We willen samen investeren in jong organisatietalent en hebben een uitgebreid en persoonlijk leiderschapstraject ontwikkeld. Het traject duurt twee jaar en begint in oktober 2023. In deze periode ga je als trainee verschillende afdelingen van Pfizer van binnenuit ontdekken en meewerken aan impactvolle projecten. Tegelijkertijd werk je via Talent for Care aan je persoonlijke groei.  

Wie is Pfizer? 

Pfizer is een van de grootste geneesmiddelenbedrijven ter wereld. We hebben zo’n 78.000 medewerkers in 150 landen. Onze Nederlandse vestiging zit in Capelle aan den IJssel. En daar hebben we zes business units: Oncology, Internal Medicine, Hospital, Vaccins, Inflammation & Immunology en Rare Disease.  

Voortdurend zoeken onze wetenschappers naar nieuwe mogelijkheden om medische doorbraken te bereiken of om de levens van patiënten te verbeteren of te verlengen. Daarnaast proberen we ervoor te zorgen dat onze nieuwe medicijnen zo snel mogelijk bij patiënten terechtkomen. Om dit bereiken proberen we onze manier van werken continu te verbeteren en te vereenvoudigen. En door telkens te bedenken wat nu echt belangrijk is voor patiënten.  

Zoals gezegd verandert het zorglandschap voortdurend en snel. Mede daarom werkt Pfizersamen met andere partijen in de zorg om in te spelen op die veranderingen. En om te werken aan betere zorg voor patiënten, nu en in de toekomst. Ook vinden wij het belangrijk om te investeren in jong talent. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Talent for Care.  

Talent for care 

Talent for Care is al meer dan 10 jaar dé plek voor leiderschapsontwikkeling voor organisatietalent in de zorg. Ieder half jaar start een nieuw team met 8 tot 10 talenten die het tweejarige traineeshiptraject doorlopen bij verschillende gezondheidsorganisaties, waaronder Pfizer. Daarmee dragen we bij aan het effectiever, leuker en bovenal beter maken van de zorgsector. 

Talent for care

We werken met een ervaren en energiek team van coaches, trainers en experts die hart hebben voor de zorg, de sector ook echt snappen en die geloven in persoonlijk leiderschap als de basis voor succes. 

Bewust zijn van je eigen drijfveren, talenten en ‘spatjes’ en die van een ander is volgens ons een voorwaarde voor blijvend en prettig succes. Vanuit dit bewustzijn werken we met inspiratiesessies, ‘challenges’ en praktijk casuïstiek aan het versterken van je overall leiderschap: de invloed die je hebt op je team, organisatie en sector. 

Hoe ziet het traineeprogramma bij Pfizer eruit?  

Het traineeprogramma bestaat uit drie fasen. De eerste tien maanden ga je bijvoorbeeld als trainee bij Pfizer veel leren over business- en marketingstrategie en de kennis en vaardigheden je nodig hebt om een waardevolle marketeer te zijn. Ook leer je alle ins- en outs van de bedrijfsvoering van Pfizer kennen.  Daarna volgt een periode van vier maanden waarin je meedraait in een project waarbij je een opdracht uitvoert die je bijvoorbeeld meer inzicht geeft in de waarde van de geneesmiddelen in de gezondheidszorg. De laatste periode ga je als accountmanager aan de slag. In deze periode, die 10 maanden duurt, leer je als trainee gebruikmaken van netwerken en om strategische partnerships aan te gaan. Verder leer je in samenwerking met zorgverleners om de waarde van onze medicijnen en projecten voor patiënten onder aandacht te brengen. In de gehele periode van 2 jaar krijg je in elk van de drie fasen een andere leidinggevende van Pfizer die je zal coachen werkinhoudelijk en op relevante competenties.  

Talent for care programma 

Ondertussen volg je het opleidingsprogramma bij Talent for Care. Ook dit programma duurt twee jaar. Je krijgt deskundige begeleiding bij de opdrachten die je doet. Daarnaast krijg je individuele coaching op het vlak van persoonlijk leiderschap. Verder volg je modules met de andere trainees uit je team samen op het gebied van zakelijk en zorgleiderschap. De thema’s die worden behandeld, worden bepaald in overleg met de trainees en de opdrachtgevers. Ze worden ingericht met hulp van experts uit het netwerk. Op die manier zijn de modules praktijkgericht, relevant en impactvol.  

Tijdinvestering 

Het traineeship bij Pfizer duurt in totaal 2 jaar en daarnaast ben je gemiddeld 2,5 dag per maand bezig met het traject bij Talent voor Care. 

Individuele coaching 

Eens in de zes tot acht weken heb je een coaching gesprek. Het coaching traject loopt als een rode draad door je traineeship  en is één van de belangrijkste ontwikkelpijlers. Hierbij ga je terug naar de kern.   

Pas als je echt goed weet wie je bent, kun je leiderschap tonen in je werk en privéleven.

Collectieve modules Talent for care en inhoudelijke trainingen Pfizer 

Met de collectieve modules ben je 20 opleidingsdagen per jaar bezig. Veel van de trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, zoals projectmanagement, communicatie en beïnvloeden. Andere trainingen behandelen de belangrijkste thema’s die spelen binnen de zorg, zoals innovatie, trends en strategie. Daarnaast zijn er interne inhoudelijke trainingen die door Pfizer worden verzorgd.  

Een vast team van trainees 

Elk jaar beginnen er in oktober 2 Pfizertrainees. Je maakt onderdeel uit van een vast team van 8 tot 10 talenten onder de hoede van Talent for Care. De andere trainees uit je team doen opdrachten bij andere zorgorganisaties. Zij vervullen rollen als die van teammanager, organisatieadviseur en projectleider. Het team van trainees waarin je zit wordt zorgvuldig samengesteld. Het is belangrijk dat jullie elkaar aanvullen, zodat je ook veel van elkaar kunt leren. Met je collega-trainees zul je praktijkcases beetpakken en aan het einde van je traineeship gaan jullie ‘the ultimate challenge’ aan. Een 4 maanden durende eindopdracht waarin je als traineeteam de geleerde lessen in de praktijk gaat brengen aan de hand van een uitdagende en actuele opdracht vanuit één van de betrokken zorgorganisaties. Je leert zo samen de zorgsector van verschillende kanten kennen.  

Is een traineeship iets voor jou?  

Ben je nieuwsgierig geworden of denk je dat een traineeship écht iets voor jou is? Hier vind je nog meer informatie in het Engels over het profiel en nadere toelichting over het programma bij Pfizer.  

 • Profiel traineeship

  Beschrijving tonen

  Are you the future commercial talent of Pfizer?   

  Pfizer Biopharma has around 78,000 colleagues across 150 countries, responsible for bringing over 600 innovative medicines and products to patients. In 2021, we reached an estimated 1.4 billion patients with our medicines and vaccines. Never before has Pfizer’s patient impact been so wide-reaching. Pfizer Biopharma strives to deliver breakthrough medicines that address major global health priorities in cancer, rare disease, inflammation & immunology, primary care, infectious diseases, and preventative care with vaccines.​   

  The Dutch healthcare environment is changing continuously and rapidly from various perspectives. Pfizer Netherlands as an innovative pharmaceutical partner in healthcare is transforming the way we collaborate within health care society. This transformation is an agile process and needs new talent to drive the transformation which is the reason of the Commercial Trainee program which will start as of September 2022. In this program Pfizer has and close partnership with Talent4care to develop new young commercial talent with the potential to become the Pfizer future commercial leaders and ensuring to deliver sustainably on our purpose and ambition.    

  The 4 core desired behavior values of Pfizer are:   

  Courage: Think big, speak up and be decisive   

  Excellence: Focus on what matters, agrees on who does what and measure outcome   

  Equity: Be inclusive, act with integrity, reduce healthcare disparities    

  Joy: Take pride, recognize one another, and have fun    

  Commercial Pfizer trainee profile:   

  • University Degree – Science, Health Care related and or Business    
  • Strong in strategic thinking as well as analytical strong and fast thinker.
  • Continuous learner with a growth mindset and an entrepreneurial attitude.
  • A team player, empathic, an open and pro-active mindset.
  • High level of flexibility and agile way of working and potential to become a future leader.      
  • Personal motivation in bringing value to patients’ lives in co-creation with other stakeholders in healthcare.    

  The commercial trainee program scheme is a two-year rotational program.    

  Rotation 1: marketing 10 months - Typical roles include: working within a marketing team leading key strategic initiatives whilst applying marketing and analytical skills to build business recommendations; accountable for supporting brand and patient related marketing strategies activities related to patient value opportunities for the Netherlands and understanding the business and internal regulations.    

  Rotation 2 – healthcare and or access 4 months - assigned project related to health & value or project within partnership with one our key stakeholders with the aim to learn better understand the health care environment and access of new medicines to the market in the Netherlands.    

  Rotation 3: account management and customer engagement 10 months - role within the field with account management responsibilities – networking is key and relationship building, understanding the customer and patient need and delivering value for patients and health care society with our product and patient solutions. Maximizing patient potential opportunities and revenues.   

  In these 3 rotations various learning opportunities to further develop, which are:   

  • Primary responsibilities and understanding company policies   
  • Brand, disease, and scientific knowledge    
  • Market analytics, patient journeys and patient needs    
  • Marketing strategy, execution, maximizing patients value and revenues   
  • Digital marketing, how to measure and use data   
  • Organizational relationship learning about roles within cross functional teams   
  • Financial and business planning    
  • Customer engagement, Account management and Collaboration   
  • Agile way of working and innovation   
  • Further interpersonal development with focus on the core values of Pfizer and potential future leadership.    

  This program is run in partnership with Talent4care.   

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.