Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Waardevol Werk: voor jongeren en de arbeidsmarkt

Nederland telt maar liefst 500.000 chronisch zieke jongeren. Zij zijn vaak heel talentvol en hebben unieke capaciteiten, maar kan het lastig voor hen zijn om een baan te vinden. Pfizer wil deze jongeren graag op weg helpen met het maatschappelijk programma Waardevol Werk.

Waardevol Werk: voor jongeren en de arbeidsmarkt

Door jongeren een steuntje in de rug te geven worden de kansen van chronisch zieke jongeren op de arbeidsmarkt vergroot. Dat is goed voor hen én voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Pfizer vindt het belangrijk om naast het maken van geneesmiddelen aandacht te besteden aan de kwaliteit van leven van mensen. Wanneer zijn mensen die chronisch ziek zijn op hun best? Dat is een vraag die wij voortdurend stellen. Vaak is dat wanneer ze een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden. Voor veel mensen is werk daar een belangrijk onderdeel van.

Werken is goed voor je, ook al kun je het niet op volle kracht. Het geeft je energie, plezier, afleiding, inspiratie, dagstructuur, financiële onafhankelijkheid, voldoening en het is goed voor je sociale contacten. Ook is bewezen dat blijven werken tijdens een ziekte, behandel- of revalidatietraject kan bijdragen aan je herstel.
 

Capaciteiten en kwaliteiten benutten

Met het programma Waardevol Werk zetten we kennis, medewerkers en middelen in om chronisch zieke jongeren die graag willen werken, te ondersteunen. Voor deze vaak kwetsbare jongeren is het namelijk extra moeilijk om de overstap van onderwijs naar werk te maken.

Zij krijgen te maken met allerlei hindernissen, zoals vooroordelen, gebrek aan voorzieningen en het ontbreken van begeleiding en kennis. Hierdoor worden de unieke capaciteiten en kwaliteiten van deze groep jongeren vaak niet gezien.

Een overgroot deel van de jongeren wil en kan gewoon werken, al dan niet in aangepaste vorm.

Veel chronische zieke jongeren vinden daardoor geen passende baan en krijgen het gevoel er niet bij te horen. Veel werkgevers zijn zich hier niet van bewust. Een overgroot deel van de jongeren wil en kan gewoon werken, al dan niet in aangepaste vorm, zoals kortere dagen of een aangepaste werkruimte. Er zijn dus meer mogelijkheden dan er nu worden benut. Kunnen werken is kortom goed voor de jongeren zelf, maar ook voor de arbeidsmarkt. Werkgevers laten nu veel onbenut arbeidspotentieel én talent liggen.

waardevol Werk

Waardevol en kansrijk de arbeidsmarkt op

Pfizer heeft al jaren een maatschappelijk betrokkenheidsprogramma. Daarmee willen we een concrete bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. We willen kwetsbare groepen ondersteunen. Omdat wij weten dat werk een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van de patiënt, hebben wij ons verbonden aan het thema Werk & Ziek. Daarmee zetten we ons, vaak samen met partners, in voor langdurig of chronisch zieke patiënten die moeilijkheden ervaren in hun werkende leven.

Vanuit deze gedachte zijn we ook in 2021 begonnen met het programma Waardevol Werk. Daarmee willen we alle huidige Werk & Ziek-initiatieven verder versterken door ons - naast zieke werknemers in het algemeen - nu ook te richten op chronisch zieke jongeren die de arbeidsmarkt willen betreden.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.