Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Tanja Keurentjes

Goede communicatie is het allerbelangrijkste

“If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.” De quote van Albert Einstein die ik in mijn werk vaak en graag gebruik.

De quote van Albert Einstein die ik in mijn werk vaak en graag gebruik. Iedereen heeft zijn eigen jargon. Wetenschappers, artsen, patiënten. Het is aan ons als geneesmiddelenontwikkelaar en -fabrikant om te zorgen dat we al die talen vloeiend spreken. Want dat is wat we doen. Door wetenschap goede geneesmiddelen ontwikkelen en via de artsen en apothekers bij de patiënten afleveren.

Als Medical Lead voor ziekenhuisgeneesmiddelen en infectieziekten vind ik het belangrijk om alle nieuwe innovaties op de juiste wijze te communiceren. Iedereen moet kunnen begrijpen wat je bedoelt.

Zelf heb ik, afgestudeerd in klinische chemie en als celbioloog, jaren rondgelopen in laboratoria waar ik communiceerde in wetenschappelijk jargon. Maar ik heb het altijd leuk gevonden om mijn werkzaamheden eenvoudig uit te leggen op een feestje zodat mensen begrijpen wat je doet. En nog steeds. 

Tanja Keurentjes

In mijn rol bij Pfizer houd ik mij bezig met innovaties op het gebied van infectieziekten, maar ook met oudere geneesmiddelen die nog steeds onmisbaar zijn in de dagelijkse klinische praktijk.

Het belangrijkste is dat de juiste middelen bij de juiste patiënten komen met de juiste voorlichting. Alle aspecten van die geneesmiddelen, voor- en nadelen, laatste inzichten en praktische toepasbaarheid willen we duidelijk communiceren naar àlle betrokkenen. Van laboratorium tot de patiënt.

Naast mijn werk ben ik actief betrokken bij de jeugd bij een hockeyclub. Als vrijwilliger aldaar geniet ik van het plezier van die jongeren om lekker te kunnen sporten en de leuke activiteiten die we op en om het hockeyveld organiseren. En ja, ook daar komt goede communicatie met de ouders en de jeugd ook weer om de hoek kijken.

Het moge duidelijk zijn, ik houd van communiceren. Mocht u vragen hebben of iets willen delen, graag!
 

Tanja Keurentjes, Medical Lead voor ziekenhuisgeneesmiddelen en infectieziekten
Lees de blogs van Tanja Keurentjes