Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer en
TEDxEindhoven

Sinds 2018 organiseren TEDxEindhoven en Pfizer een jaarlijks Salon Event waar experts uit verschillende vakgebieden hun visie geven op de zorg van de toekomst. Ook bieden ze zorgpartijen de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de gezondheidszorg van nu en in de toekomst.

Het eerst volgende - dit keer online - Salon Event is op maandag 19 april van 14.30 tot 17.30 uur. Met het thema ‘Embodying Innovation’ gaan we op zoek naar de vormgevers van zorginnovaties. Meld je nu aan via TEDxEindhoven.

Salon Event 2021 Embodying innovation

Pfizer en TEDxEindhoven houden op 19 april 2021 het TEDxEindhoven Salon Event ‘Embodying Innovation’!

De gezondheidszorg is de afgelopen eeuw met sprongen vooruit gegaan. We leven steeds langer en gezonder dankzij innovaties in de zorg. Ook bij de uitdagingen binnen de gezondheidszorg van de toekomst kan innovatie een grote rol spelen. Tijdens het Salon Event 'Embodying Innovation' laten we ons inspireren door diverse zorginnovatoren.

Meer

Met trots stellen wij de sprekers voor!


Hoe ziet de zorg er over tien, twintig jaar of verder in de toekomst uit? Tijdens het Salon Event laten zorginnovators daar hun licht op schijnen, vanuit soms verrassende hoeken. Arts Ed de Kluiver, startup-oprichter Martijn van Grieken en biomedisch ingenieur Lúcia Fonseca geven hun visie en vertellen over ontwikkelingen op hun vakgebied, uiteenlopend van artificial intelligence tot steeds gerichtere behandelingen. 

Ed de Kluiver

Ed de Kluiver is arts en lid van de stuurgroep Connected Care in Isala Zwolle. Hij vertelt over het verplaatsen van steeds meer zorg uit het ziekenhuis naar de eigen leefomgeving.

Martijn van Grieken

Als oprichter van de startup Gimix vertelt Martijn van Grieken over de opkomst van artificial intelligence. ‘Dat heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot het Zwiterse zakmes van de zorg’.

Lúcia Fonseca 

Lúcia Fonseca is biomedisch ingenieur bij Philips. Tijdens het TEDxSalonevent vertelt ze over minimaal invasieve ingrepen en andere ontwikkelingen die de zorg, waaronder die voor de longkankerpatiënten, in de toekomst verbeteren.

Paneldiscussie

Een panel van deskundigen blikt terug op de talks en gaat met en elkaar is gesprek over hun visie op de zorg van de toekomst. Het panel bestaat onderandere uit Marc Kaptein (Pfizer- Medisch directeur), Boyte Witte (Luscii, Technical Product Owner and DevOps specialist) en Erwin Meinders (MentechInnovation - CEO).

Lees het verhaal van Marc Kaptein

TEDx leidt tot mooie samenwerkingsverbanden

Wanneer het TEDxEindhoven salonevent ‘Embodying Innovation’ op 19 april een succes is? Partnership manager Sabrina Timmers van Pfizer hoeft niet lang na te denken over deze vraag. “Als het ons weer lukt om bezoekers samen te laten praten over hun ideeën over de zorg van de toekomst. En om hen te inspireren zodat ze met elkaar gaan samenwerken.”

 Lees meer 

Meld je direct aan!

Het Salon Event is dit keer online en is op maandag 19 april, van 14.30 uur tot 17.30 uur. Meld je nu alvast aan via deze link op de website van TEDxEindhoven.

Lees meer

2019
Moonshots for Healthcare

Hoe ziet de kankerzorg er over twintig jaar uit? Deze vraag stond centraal tijdens het TEDxEindhoven Salon Event ‘Moonshots for healthcare’. Experts uit uiteenlopende/ diverse gebieden spraken onder meer over de relatie tussen stress en kanker en het opzetten van een wereldwijd kennisnetwerk voor kankerpatiënten en artsen.

Meer

 

De hoogtepunten in 2019


Hoe is het om als arts opeens zelf kankerpatiënt te worden? Hoe verbindt je kankerpatiënten, artsen en onderzoekers wereldwijd? Deze en andere inspirerende vragen werden beantwoord door de sprekers van het Salon Event ‘Moonshots for healthcare’. Je kunt verhalen over dit evenement terug lezen en een aftermovie bekijken.

‘In 2025 wil ik één miljard mensen met elkaar verbonden hebben’

De missie van Susanne Baars is om in 2025 een miljard kankerpatiënten, artsen en onderzoekers te verbinden. Dit wil ze bereiken door een wereldwijd kennis- en datanetwerk op te zetten.

‘Als patiënt moet je een team vormen met je dokter’

Opeens werd interventieradioloog Walter Prevoo kankerpatiënt. Hij schreef er het boek ‘Echte dokters huilen ook’ over en vertelt hoe zijn leven én kijk als zorgprofessional veranderd is.

Samen beslissen én wereldwijd informatie delen over ziekten

Moonshot for Healthcare: Hoe ziet de kankerzorg er over twintig jaar uit? Dat is het thema van het TEDxEindhoven salonevent op 13 juni 2019.

2018
Our Future Bodies

Our Future Bodies: Hoe gaan wij en onze lichamen in de toekomst veranderen? Dat was het thema van het TEDxEindhoven Salon Event in 2018. Ruim 200 medewerkers van zorginstellingen, zorgverzekeraars, banken, belangenverenigingen, techbedrijven en universiteiten luisterden naar de visie van uiteenlopende sprekers. Ook was er een panelgesprek over de kankerzorg van de toekomst.

Meer

De hoogtepunten in 2018


Hoe is het om een psychose te hebben? Hoe ontwerp je een helende ziekenhuisomgeving? En hoe werkt een brainpacemaker mensen met de ziekte van Parkinson. Deskundigen uit uiteenlopende vakgebieden spraken over deze en andere onderwerpen tijdens het Salon Event Our Future Bodies. Lees hier hun inspirerende verhalen terug. 

‘Ik was één van die verwarde mensen’

Jeroen Zwaal vertelt erover tijdens het salonevent van TEDxEindhovenen Pfizer. Hij laat het publiek een bericht zien uit de NRC, van februari 2016, waarin staat dat de politie het jaar ervoor 83.000 meldingen ontving over incidenten van verwarde mensen.

‘Over 20, 30 jaar wordt kanker chronisch’

Hoe ziet de kankerzorg er over 20 jaar uit? En hoe kunnen we de zorg nu al verbeteren? Over deze onderwerpen werd gepraat na afloop van het TEDxEindhoven salonevent Our Future Bodies door een panel van gezondheidsdeskundigen.

‘Hoe ontwerp je een ziekenhuis dat écht helend is’

‘Er sterven meer mensen door ziekenhuisinfecties dan verkeersongelukken.’ Architect Milee Herweijer staat tijdens haar TED-talk stil bij het feit dat mensen soms zieker uit een ziekenhuis komen dan dat ze er in gaan.

Ook interessant


Lees ook de artikelen van experts die spraken tijdens eerdere TEDxEindhoven Salon Events over innovatie in de gezondheidszorg.

‘Stel de mens centraal in de kankerzorg’

Internist-oncoloog Art Vreugdenhil vindt dat je kankerpatiënten allemaal de mogelijkheid moet bieden om deel te nemen aan het multidisciplinair overleg van hun eigen behandelteam.

‘Overweeg elke patiënt uit te nodigen voor een multidisciplinair overleg’

Art Vreugdenhil vertelt over het belang van samen beslissen over behandelingen als arts met je patiënten, aan de hand van twee casussen.

‘Let op je voeding, beweging en stress niet te veel’

Het is een controversieel onderwerp geeft hij zelf toe. Toch moeten we de invloed van stress op het ziekteproces bij kanker niet onderschatten, vindt de Parijse professor oncologie en bestsellerauteur David Khayat.

‘Samenwerken aan menselijke technologieën’

Onze wereld verandert snel door allerlei technologische veranderingen en wij veranderen mee. ‘Laten we samen werken aan menselijke technologieën, in plaats van een technologie die ons overneemt.' Deze boodschap geeft Michel Decré mee aan het publiek van het salonevent Our Future Bodies van TEDdxEindhoven.

‘Leer naar mensen kijken zonder vooroordelen’

Olle Lundin is kunstenaar en bovenmatig geïnteresseerd in queerification. Het ter discussie stellen van gangbare genderrollen. ‘Iedereen ziet de wereld op zijn eigen manier.’

Ideeën voor kankerzorg van de toekomst

Opvallend is dat bij alle ideeën - hoe verschillend ook - de kankerpatiënt en zijn levenskwaliteit centraal staan. Pfizer heeft alle ideeën - die op gele memoblaadjes waren geschreven - verzameld en alvast onderverdeeld in verschillende categorieën. Eén veelgenoemd onderwerp is de ‘kwaliteit van leven als behandeluitkomst’.