Reuma, vertel hoe
het
[écht] gaat

 

Het gaat [pijnlijk] goed

Vertel jij je reumatoloog hoe het echt me je gaat? Dat kan lastig zijn, maar het is wel verstandig. Als je het moeilijk vindt om te praten over je leven met RA met je behandelaar, kan de gesprekswijzer je misschien helpen om jullie gesprek goed voor te bereiden.

Download de gesprekswijzer

Beter leven met RA

Je hebt reumatoïde artritis en wil zoveel mogelijk je gewone leven kunnen leiden. Maar hoe doe je dat? Pfizer wil iedereen met RA daarbij helpen. Wij vinden het belangrijk dat jij kunt blijven werken, meedoen aan sociale activiteiten en alles doet wat je graag wil. Met andere zorgpartijen ontwikkelen we praktische hulpmiddelen die je leren omgaan met thema’s zoals pijn, werk en vermoeidheid. Zodat je beter leert leven met RA.

Lees meer

Minder pijn, meer energie en fitter worden

Wat doet reuma met jou? Ontdek wat je zelf kunt doen om beter te leven met reuma en grip te krijgen op je leven.

Leren samen beslissen

Wil je meebeslissen over je behandeling, maar weet je niet hoe? Bekijk de interactieve video over ‘samen beslissen’. Stap voor stap bepaal je zelf hoe het gesprek tussen een behandelaar en een patiënt verloopt. 

Inspiratieavonden

Wil je meer weten over de nieuwste behandelingen. Of hoe je beter leert omgaan met vermoeidheid en zorgt voor een gezonde werk-privébalans? Bezoek eens een reuma patiënten inspiratieavond. Digitaal of in het ziekenhuis.

Omgaan met vermoeidheid

Heb jij last van chronische vermoeidheid? Lees het interview met psycholoog en hoogleraar Rinie Geenen. Hij doet onderzoek naar vermoeidheid bij RA en geeft praktische tips hoe je er beter mee kunt leren omgaan.

Gezond leven

Gezond leven is belangrijk en helemaal als je RA hebt. Met hulp van Sidekick Health, een digitaal maatje in de vorm van een app, kun je je levensstijl veranderen. Je volgt een programma dat 16 weken duurt en werkt in die tijd aan doelen die je zelf stelt. Deze lopen uiteen van beter slapen tot meer bewegen. 

Lees meer

 

Ben je zorgprofessional?

Veel klachten die RA-patiënten ervaren, los je niet op met een medische behandeling. Wel kunnen patiënten zelf veel doen om bijvoorbeeld te zorgen dat ze minder vermoeid zijn en een betere werk-privébalans te hebben. Samen met andere zorgpartijen ontwikkelen wij praktische tools die u aan patiënten kunt aanreiken, van een gesprekswijzer tot de app Sidekick Health.  

Registreren